Начало > BIOTIN (Vitamin B7) 500mcg 60 Capsules - за коса, кожа и нокти
Марки
 
Реклама

 
Търси в сайта
Напред
Разширено търсене
 
Количка
0 продукта
 
Вход
Здравей, Гост

E-Mail Адрес:

Парола:


Забравена парола?
 
Реклама

 

BIOTIN (Vitamin B7) 500mcg 60 Capsules - за коса, кожа и нокти

BIOTIN (Vitamin B7) 500mcg 60 Capsules - за коса, кожа и нокти
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Цена: 25.50лв. 19.00лв.
Наличност: В наличност
Модел: 60 капс.
Марка: Biovea

Количество: Поръчайте

Важен за здравето на косата, кожата и ноктите. Необходим за синтезa на мастните киселини и въглехидратния метаболизъм. Спомага за поддържане на здрава нервна система и полови желези. Подобрява усвояването на хранителните вещества и регулира теглото. Спомага за нормалния растеж на клетките и повишава енергията.Подпомага при диабет.

Съставки:Biotin: 500mcg
Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер

Какво представлява биотинът?

Биотинът е от семейството на витамините от В групата, като в действителност е коензим, който работи съвместно с витамините. Произвежда се по естествен път в малки количества от червата. Познат е като витамин B7. Биотинът е водоразтворим, така че всеки излишък от него се изхвърля чрез урината.

Как действа биотинът?

• Енергия и отслабване: Биотинът помага на организма да използва по-добре храната за енергия. Това означава, че биотинът има свойството да повишава енергийните нива - като подобрява ефективността на храносмилане, биотинът може да помогне за стопяването на излишните килограми. Това прави биотинът идеалната хранителна добавка, ако търсите повече енергия и искате да отслабнете.
• Коса и нокти: Допълнителният прием на биотин може да подобри състоянието на тънките, цепещите се и чупливите нокти, както и здравето на косата. Биотинът също така се използва в борбата с алопеция (частична или пълна загуба на косата) при децата и възрастните.
Кожа: Съществуват впечатляващо много примери, които сочат, че биотинът може драстично да подобри здравето на кожата. Ако страдате от дерматит или екзема, биотинът може да е подходящо допълващо средство към програмата за лечение на вашата кожа.
• Диабет: Хора с диабет тип 2 често имат ниски нива на биотин. Биотинът участва в синтеза и отделянето на инсулин. Един подобрен инсулинов отговор може да намали зависимостта от инсулина и да подобри цялостното здравословно състояние. Предварителни изследвания при животни и хора сочат, че биотинът участва в контрола на кръвната захар при диабетиците, особено при страдащите от диабет от тип 2.
• Периферна невропатия: Съществуват сведения, че добавките с биотин облекчават симптомите на периферна невропатия при някои хора, развили това заболяване вследствие на продължителен диабет или провеждана хемодиализа при бъбречна недостатъчност. Периферната невропатия се свързва с увреждане на нервите на крайниците, най-често стъпалата и прасците. Усеща се като скованост, изтръпване, парене или други странни усещания, които може да са придружени с болка, мускулна слабост и трудно ходене. Хора, които приемат биотин с такава цел се подобряват в рамките на 1 до 3 месеца след началото на приема на добавката.
• Висок холестерол: Изследвания върху животни и някои изследвания с хора сочат, че ниските нива на биотин се свързват с високия общ холестерол и LDL холестерола. ("лошия" холестерол).

Защо да приемате биотин?

Биотинът е необходим за обмяната на мазнините, въглехидратите и белтъка. Като коензим той участва в редица процеси и се използва от всяка клетка в организма. Биотинът участва в обмяната на енергията и има значение за способността на тялото да използва глюкозата. Така биотинът помага за поддържането на стабилно ниво на кръвната захар. Важен е за клетъчния растеж и репликацията. Биотинът помага за формиране и поддържане на химичните структури в кератина (основният протеин в косата и ноктите). Той често се препоръчва за заздравяване на косата и ноктите. Поради тази причина се използва в много козметични и лекарствени продукти за коса и нокти.

Какви са симптомите на недостиг на биотин?

Симптомите на недостиг на биотин са косопад, суха кожа, умора, липса на концентрация, депресия, гадене, вродени увреждания, сърдечни проблеми.
 

Няма допълнителни картинки за този продукт.