Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Активиран Кверцетин - антиоксидант, изчиства организма - 50 капс

  • 33,80 лв.


Бърза поръчка

Активиран Кверцетин - антиоксидант, изчиства организма - 50 капс.

Кверцетинът е биофлавоноид, който се съдържа най-много в цитрусите, има антиоксидантно действие и подпомага изчистването на организма.

Кверцетинът е най-активният и ефикасен от флавоноидите. Той се съдържа най-много в цитрусите. Най-познатото му действие е да свързва свободните радикали и подпомага изчистването на организма в дългосрочен план. Кверцетинът има антимутационно значение за клетките в организма. Кверцетинът пречи на раковите клетки да се размножават. При ракови клетки на рак на гърдата при хората наличието на мутиралия протеин p 53 - разпространена мутация на рака води до неконтролируемо размножаване на клетки и развитие на рак. Кверцетинът потиска образуването на мутиралия протеин до почти незабелижими нива.

Кверцетинът също действа като спира група ензими, известна като тирозин кинеза. Когато се активира, тирозин киназата изпраща силни сигнали до ядрото, карайки раковите клетки да се размножават. При едно изследване интравенозният прием на кверцетин потиснало тирозин киназата при 9 от 11 пациента с рак в напреднал стадий. Въздействието се усещало до 16 часа след приема. Лекарствата, целящи действието на тирозин киназата (тирофостини), се смятат за един нов подход в химиотерапията.

Кверцетинът е първото съединение, потискащо тирозин киназата, което е изследвано при хора. Като възможно лечение на рак на гърдата, кверцетинът изглежда действа по неповторим начин. Той кара раковите клетки да произвеждат рецептори за естроген от втори тип /РЕ/ и след това се прикрепва към тези рецептори. Блокирайки РЕ рецепторите от втори тип, кверцетинът спира изпращането на сигналите за развитие като по този начин предотвратява размножаването на клетката. Колкото повече РЕ рецептори от втори тип произвежда клетката в отговор на кверцетина, толкова повече са местата, към които кверцетинът може да се прикрепи и толкова повече се увеличава степента на потискане на тумора. При експерименти кверцетинът показва значително антитуморно действие срещу много видове рак и също увеличава ефекта от химиотерапията, намалявайки страничните ефекти.

Активираният Кверцетин е биофлавоноиден комплекс, който е обогатен с витамин С и бромелаин (ензим в ананаса) и съдейства още за укрепване на малките кръвоносни съдове, потиска отделянето на хистамин и има хипоалергично действие, повишава защитните сили на организма.

Препоръчителният прием на Кверцетин е по 1 капсула три пъти дневно между храненията в продължение на 2 месеца.

Съдържание в една капсула:
кверцетин - 336,70 mg , магнезиев стеарат - 7,60 mg,
магнезиев аскорбат - 245,70, бромелаин - 100 mg

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър