Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Аминокиселини Alternative Nutrition BCAA Powder 100 грама

  • 16,00 лв.


Бърза поръчка

ВСАА - L - leucine, L - valine, L – isoleucine - представляват основни незаменими аминокиселини в L форма.
ВСАА са основния източник на калории за човешките мускули.
ВСАА са основен и незаменим суплемент за всички спортисти, практикуващи силови и скоростно - силови дисциплини.
ВСАА са суплемент с многокомпонентно действие, който може да бъде използван в следните насоки:
• Мощен антикатаболен ефект (приети преди и по време на тренировка) ВСАА не само предотвратяват, но и поправят вече настъпилите нарушения в мускулните миофибрили, настъпили вследствие на отделянето на кортизол по време на интензивно мускулно натоварване. Интензивната тренировка води до бързо изхвърляне на азота, което - от своя страна намалява синтеза на белтъчини в мускулите. ВСАА възпрепятстват този процес.
• Силен анаболен фактор (приети след тренировка) ВСАА регулират оползотворяването на белтъчините от организма и играят важна роля в метаболизирането им в мускулите. Докато всички други аминокиселини се разграждат в черния дроб, ВСАА се окисляват в периферните мускули. ВСАА въздействат пряко върху мускулите и промените в телесното тегло и способстват за разпределение на чистата мускулна маса.
• Редуциране на телесни мазнини при попадане в кръвта преди и по време на тренировка ВСАА задействат биохимичен механизъм, който включва в кръвообръщението мастните киселини като източник на енергия.
• ВСАА произвеждат гликоген който балансира отделянето на инсулин.
• ВСАА могат да намалят апетита, запазвайки основните запаси на белтъчини в организма
• ВСАА са както градивен материал, така и силни катализатори в процеса, на изграждане на мускулна маса, приети след тренировка заедно с високопроцентен протеин, въглехидратно - белтъчен концентрат, L – glutamine, Creatine monohydrate.
• Половината от теглото на тялото се пада на мускулите, а 15 - 20% от тях се състоят от аминокиселини с разклонена верига`
• 50% от ВСАА са на разположение на мускулите до 1 час, а цялото количество - до 2 часа.

Приложение и доказан ефект
• ВСАА катализират процеса на изграждане на мускулна маса и влияят директно върху разпределението на чистата мускулна маса. ВСАА са най-мощния суплемент в насока анаболен/антикатаболен ефект.
• Приети преди силова/скоростно – силова тренировка ВСАА регулират катаболните процеси, могат да бъдат използвани директно за доставка на енергия по време на тренировка и съдействат по индиректен начин за редукцията на телесни мазнини.
• ВСАА, приети преди и след тренировка катализират възстановителните процеси, като не само предотвратяват, но и поправят настъпилите нарушения в мускулните миофибри, настъпили вследствие катаболните процеси при провеждането на интензивна силова/скоростно – силова тренировка.
• ВСАА могат да бъдат използвани успешно при спортове, ориентирани изцяло към развиване на силова издръжливост (гребане, кану – каяк, пистово колоездене и др.), като директни доставчици на енергия по време на физическо натоварване и като силен антикатаболен фактор. При натоварвания, продължаващи над 90 min., ВСАА могат да бъдат приети, както непосредствено преди, така и по време на тренировка.

Ефективна дозировка на ВСАА:
10 – 20 гр./ден в микроцикъл за изграждане на мускулна маса – бодибилдинг – в зависимост от личното тегло, разпределени на 2 – 3 приема
15 – 20 гр./ден при спортове, изискващи развиване на силова и абсолютна издръжливост, разпределени в 2 – 3 приема.
30 – 40 гр./ден – в предсъстезателна подготовка - бодибилдинг, разпределени в 4 – 5 приема.
Начин на употреба: 8 – 15 капсули (320 mg.) приети с вода или в комбинация с други суплементи преди и/или след тренировъчна дейност и през останалата част от деня.BCAA_powder

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър