Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

ARTHRO COMPLEX - за ставите и опорно-двигателния апарат

  • Марка AD Medicine
  • Модел 237 ml
  • Наличност In Stock
  • 40,10 лв.


Бърза поръчка

Специална формула за ставите и опорно-двигателния апарат. Биологично активни вещества в колоиден разтвор

Нето тегло: e 237 мл / 8 OZ

Действие: Глюкозамин сулфатът е основен субстрат в синтеза на протеогликаните - високомолекулни съединения, които осигуряват здравината и еластичността на ставния хрущял.

Хондроитинсулфатът е голяма молекула, която е съставена от няколко молекули глюкозаминсулфат. Основно негово свойство е абсорбцията на водни молекули, като по този начин повишава из-дръжливостта на ставния хрущял към натоварвания. Съвременни научни проучвания са доказали противовъзпалителния ефект на двете съставки, който настъпва по-бавно в сравнение с този на НСПВС, (след 10-14 ден той е по-отчетлив), но е по-продължителен и траен. Допълнително предимство е липсата или ниската дразнимост на гастроинтестиналния тракт даже и при продължително приложение. Метилсулфанилметанът (МСМ) е сяросъдържащо съединение, в което сярата, е в най-подходяща за усвояване от организма форма. Сярата участва в изграждането на колагена на съединителната тъкан (нокти, косми, сухожилия, ставна капсула). Тя е съставка на аминокиселините цистин, цистеин и метионин. Нейният ефект по отношение на съединителната тъкан се съчетава с този на вит. С. Цетилмиристолеатът има противовъзпалителен ефект и по-добрява продукцията и визкозитета на вътреставната течност. Екстрактът от Енотера (Oenothera biennis) е богат на ненаситени мастни киселини, които потискат синтеза на простагландини и заедно с цинка влияят върху възпалителните реакции, включително и върху тези с бактериално участие. От мекотелото "Морска краставица" (Cucumaria japonica) са изолирани множество витамини и биоактивни вещества. Тритерпеновите глюкозиди, наречени кукумариозиди определят противовъзпалителния и имуномодулиращия й ефекти. Наричат я "морският женшен". Съставките потенцират действието си и заедно оказват противовъзпалителен и регенеративен ефект върху ставните структури. Това прави препаратът приложим както при възпалителни, така и при дегенеративни заболявания на ставите.

Показания: За предпазване и възстановяване на ставния хрущял след травми, при дегенеративни ставни заболявания - (гонартроза, коксартроза), при артрити.

Дозировка: 10-15 мл дневно разделена на 2 приема: 5 мл сутрин и 5-10 мл вечер. Провеждат се курсове на лечение с продължителност 2 месеца, 2-3 пъти годишно. Продуктът се приема преди хранене, може да се разрежда с вода или сок.

Условия за съхранение: Съхранява се при стайна температура на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място. След отваряне да се съхранява в хладилник.

Състав и хранителни стойности: 15 мл колоиден разтвор съдържа следните биологично активни вещества:

Обща енергийна стойност 3 ккал
Общо въглехидрати 0,75 г
Витамин С /аскорбинова киселина/ 500 mg
Цинк /цитрат/ 1.6 mg
Манган /цитрат/ 0.9 mg
MСM /метилсулфонил метан/ 750 mg
Глюкозамин сулфат 750 mg
Хондроитин сулфат 300 mg
Вечерна роза /Oenothera biennis, свещица, папулка /, екстракт от семки 50 mg
СМО /цетил миристолеат/ 25 mg
Морска краставица /Cucumaria japonica/, екстракт 25 mg
Череша /Prunus cerasus/, плодов екстракт 50 mg
Нe съдържа алкохол, пшеница, скорбяла, яйчен белтък. Няма примеси на тежки метали и други опасни за човека вещества.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър