Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

B-COMPLEX 450mg 100 Tablets - за нервната система

  • Марка Biovea
  • Модел 100 таблети
  • Наличност In Stock
  • 34,00 лв.


Бърза поръчка

Комплекс за намаляване на стреса и умората. Успокоява и забавя дегенерацията на нервната система. Забавя процесите на стареене. Поддържа здравето на сърцето, доброто кръвообращение и баланса на холестерола. Подпомага кожата, храносмилателната с-ма, мозъка и ПМС.

Състав: Тиамин (витамин Б-1) 10 мг; Рибофлавин (витамин B-2) 10 мг; Ниацин (витамин Б-3)  100 мг; Витамин В6 10мг; Фолиева киселина (витамин Б-9) 400 мкг;  Витамин В12 12 мкг; Биотин (витамин Б-7) 45 мкг; Пантотенова киселина (витамин Б-5) 20 мг; Холин битартрат(витамин Б-4) 50 мг; Инозитол (витамин B-8) 50 мг; пара- Аминобензоена киселина (PABA) 10 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 таблетка дневно с храна или според предписанието на лекар.

Опаковка: 100 таблетки.

Витамините от B-комплекс са коензими, участващи в производството на енергия.

Витамините от B-комплекс:

• спомагат за здравословното настроение
• доказан чудесен източник на енергия
• допринасят за нормалното функциониране на нервната система
• намаляват стреса и изтощението, като подпомагат здравословната отмора и запасите от енергия
• подкрепят метаболизма на въглехидратите
• укрепват здравето на сърдечно-съдовата система

Какво представляват витамините от B-комплекс?

Не съществува само един витамин В. Определението витамин от В-комплекс се отнася за всички есенциални водоразтворими витамини, с изключение на витамин С. Витамините от В-комплекс са витамин В1 (известен като тиамин), витамин В2 (рибофлавин), витамин В3 (ниацин), витамин В5 (пантотенова киселина), витамин В6 (пироксидин) и витамин В12 (комбаламини), а също така и биотин и фолиева киселина.

Защо да приемаме витамините от В-комплекс?

• Витамин B1: Помага на нервните клетки да функционират правилно и осигурява енергия. Също така в важен за преработването на въглехидратите, протеините и мазнините.

• Витамин B2: Стимулира обмяната на веществата и служи като антиоксидант. Съществен е за активирането на фолиевата киселина и витамин В6 и за преработването на мастните киселини и аминокиселините. 

 • Витамин B3: Важен за поддържане на енергията и помага за създаването на здрави мозъчни и нервни клетки. Също така взема участие в трансформирането на въглехидратите в мазнини, преобразува алкохола и е отговорен за регулирането на холестерола.

• Витамин B5: Помага за намаляване на стреса и контролира хормоните на стреса. Необходим е за формирането на липидите (мазнините), стероидите и невротрансмитерите. Един вторичен продукт от B5, пантетин, може спомогне за намаляване на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта.

• Витамин B6: (пироксидин) Спомага за образуването на различни невротрансмитери, което го превръща в средство за правилната мозъчна функция, подобрявайки настроението. Преработва аминокиселините (основните градивни елементи на всички протеини) и такива хормони като мелатонин, серотонин и допамин. Витамин В6, заедно с витамин В12 и фолиевата киселина, спомага за ефективното намаляване на нивата на хомоцистеин, който вероятно е свързан с различни дегеративни болести.

 • Витамин В7: (биотин) Подпомага  усвояването на хранителните единици.

 • Витамин B12: От значителна полза за нервната система и за обмяната на въглехидратите. Подпомага здравето на сърдечно-съдовата система. Той също съдейства за производството на хранителното вещество S-аденозил-L-метионин (SAM-e), който е полезен за ставите и за настроението. Фолиевата киселина е необходима за репликацията на клетките и растежа и за производството на ДНК, РНК и червените кръвни телца. Тя също участва в усвояването и използването на протеините и формира нови протеини.

• Фолиева киселина: Важна за здравето на бременните жени, тъй като предотвратява дефектите при формирането на невралната тръба на плода.

 Витамините от В-комплекс действат независимо един от друг, макар че някои от тях имат една и съща роля и функция. Доброто здраве обаче не налага наличието на всеки един витамин В. Хранителни вещества като инозитол, холин и парааминобензоена киселина (PABA) неправилно се определят като част от В-комплекса. Въпреки това, тъй като тези хранителни вещества не са от първостепенно значение за общото здраве, те не се приемат за истински витамини от В-комплекс.

Кой се нуждае от витамините от В-комплекс и какви са симптомите на дефицит?

В-витамините подкрепят здравето на нервната система, поддържат умственото и емоционалното здраве и предпазват от стрес. Дефицитът на В-витамини може да допринесе за появата на симптоми на стреса, като депресия, раздразнителност, безсъние, и дори да намали определени вещества, жизненоважни за естествения отговор на организма на стреса. Тези хранителни вещества са съществени за облекчаването на стреса и нервната функция. В-витамините са необходими за формиране на клетъчна енергия, както и на хормоните и протеините. Те помагат за трансформирането на мазнините в други необходими продукти. В-витамините са важни за нормалното функциониране на нервната система и помагат на хора, страдащи от стрес и умора, като подпомага здравословната почивка и поддържа енергийните запаси.

Защо да приемаме B-Complex на Biovea?

Стресът оказва негативно влияние върху здравето по безброй начини. Симптомите на стреса включват раздразнителност и емоционална потиснатост и многообразие от привидно несвързани физически симптоми. Съвременният начин на живот става все по-напрегнат и някои хора живеят в постоянен стрес. Този продукт е отлична възможност за хората, които водят напрегнат живот, да си набавят допълнителни хранителни вещества за противодействие на негативните ефекти от стреса и умората. Комбинацията от витамини от група В в тази формула увеличава съпротивителните сили на вашия организъм срещу стреса, облекчавайки напрежението и подкрепяйки надбъбречните жлези и имунната система.

Каква е дозировката?

Всички витамини от В-комплекс са водоразтворими, следователно всеки излишък се отделя чрез урината; следователно те трябва да се приемат ежедневно. Витамините от В-комплекс обикновено се приемат заедно, макар че това може да става и по отделно при определени здравословни състояния.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър