Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

CHONDROITIN SULFATE 250mg 100 Capsules - болката и възпалениетов ставите

  • Марка Biovea
  • Модел 100 капс.
  • Наличност Out Of Stock
  • 55,50 лв.


Бърза поръчка

Намалява болката и възпалениетов ставите. Подхранва и смазва ставите. Намалява симптомите на остеоартрит. Ускорява възстановяването при ставни проблеми. Срещу псориазис и атеросклероза.

Съставки:Chondroitin (Chondroitin Sulfate) 250mg
Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула 1-3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 50 капсули в контейнер

Какво е хондроитин?

Хондроитин сулфат е един от основните елементи на хрущяла. Хондроитин сулфат се състои от повтарящи се вериги молекули, наречени мукополизахариди. Той е една от най-важните съставки на съединителната тъкан (сухожилията и ставите). Класифициран като вид глюкозаминогликан, хондроитин сулфатът е богат на сяра и е сроден на глюкозамина.

Как действа хондроитин сулфат?

Хондроитин сулфатпривлича и задържа голямо количество вода и хранителни вещества в изграждащите хрущяла молекули протеогликан. Също така способства за безпроблемното придвижване на молекулите през хрущяла. Тъй като хрущялът не се кръвоснабдява, този флуид е необходим за подхранване и смазване на ставите. Чрез въпросното снабдяване на хрущяла с хранителни вещества се гарантира неговата здравина. В резултат на действието на хондроитина заздравяването на заболелите стави и сухожилия става много по-бързо.

Защо трябва да вземаме хондроитин?

• Здрави стави:Хондроитинът защитава ставите, спира увреждането им, възпрепятства разяждащите ставите ензими да се намесват в метаболизма на другите ензими, вследствие на което ставите не могат да се хранят с флуид, стимулира производството на протеогликани, глюкозамин и колаген.
• Псориазис: Ранно изследване сочи, че хондроитин може да помогне в лечението на псориазис.
• Здраво сърце: Хондроитин сулфат предпазва от атеросклероза и може дори да предотврати усложнения при наличие на заболяването.

Какви са научните доказателства в подкрепа на действието хондроитин?

Проучване проследява състоянието на 85 души с остеоартрит на коляното в продължение на 6 месеца. Участниците получават по 400mg хондроитин сулфат два пъти на ден или плацебо. В края на изпитанието лекарите оценяват подобренията като добри или много добри при 69% от хората приемали хондроитин сулфат и само при 32% от онези, вземали плацебо.
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър