Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Calivita - Ginkgo XC

  • Марка CaliVita
  • Модел 100 капсули
  • Наличност In Stock
  • 32,60 лв.


Бърза поръчка

Ginkgo biloba е двудомно, широколистно дърво. То е единственият съществуващ вид от раздел Ginkgophytae. Вероятно се е появило през каменната ера, преди около 270 милиона години. Ginkgo biloba е един от най-древните растителни видове, поради което често го наричат "живо изкопаемо".  Ginkgo расте в Китай, но заради своята популярност е разпространено по целия свят. Днес е сред най-търсените лековити растения поради отличните му ползи за здравето.

Активните вещества на Ginkgo biloba могат да допринесат за:

В кои случаи и за кого се препоръчва?

Ginkgo е отличен антиоксидант и неговите активни съставки подпомагат работата на клетките в борбата срещу вредните ефекти на свободните радикали.
 

 • Проблемите в кръвообращението могат да доведат до сгъстяване на кръвта, а в някои случаи и до образуване на кръвни съсиреци. Например, това състояние може да попречи на кръвта да достигане до такива важни органи, като сърцето. Ginkgo biloba може да подобри това състояние чрез поддържане на правилното кръвообращение.
• Мозъчно-съдова болест, мозъчна атеросклероза: Ginkgo biloba омекотява артериите и помага за тяхното разпускане.
• Инсулт: Лабораторните изследвания доказват, че поради своето антиоксидантно свойство и ефектите върху кръвоносните съдове, Ginkgo biloba може да стимулира възстановяването след инсулт.
• Увредена памет/способност за концентрация: Проучванията доказват, че Ginkgo biloba влияе положително при краткосрочна загуба на памет, главоболие, световъртеж и шум в ушите, като засилва кръвообращението в артериите и капилярите. Поради тази причина Ginkgo biloba се препоръчва предимно в случай на повишена физическа / психическа преумора или на хора в напреднала възраст.
• Увреждане на слуха на вътрешното ухо: Характерна наследствена болест, причиняваща прогресивно увреждане слуха, обикновено при по-младите хора. Това състояние, което рано или късно се отразява на артериите, може да се подобри чрез прием на Ginkgo biloba, което поетапно облекчава симптомите.
• Увредено зрение: Свойствата на Ginkgo biloba могат да допринесат за нормализиране на състоянието на кръвоносните съдове, което е особено полезно при някои проблеми със зрението.
• Синдром на "студените ръце": Това състояние води до честа студенина в ръцете и краката. Основна причина за това състояние е слабата периферната циркулация. Ginkgo biloba помага за възстановяване на циркулацията, която затопля ръцете и краката, предпазва от изтръпване, а освен това може да облекчи и симптомите на болестта на Рейнауд.
• Височинна болест: Проведените изследвания при лечението на височинна болест доказват ползите на Ginkgo biloba, поради което Ginkgo biloba категорично се препоръчва на планинари и туристи.
• Пременструален синдром (ПМС): Според проучванията провеждани сред жени, страдащи от пременструален синдром с показания за дискомфорт в гръдната област, Ginkgo biloba облекчава симптомите, включително и емоционалните проблеми.
• Хемороиди в остра форма: Първоначалните проучвания показват, че Ginkgo biloba е ефективен при пациенти, страдащи от хемороиди.
• Болест на Алцхаймер: При това дегенеративно заболяване, свързано със загуба на памет, Ginkgo biloba може да се прилага ефективно, тъй като поддържа жизнеността и паметта.
• Ginkgo biloba съдържа много антиоксиданти, които предлагат защита на клетките от вредните ефекти на свободните радикали. Свободните радикали най-вероятно са отговорни за развитието на ракови заболявания, някои сърдечно-съдови заболявания и др. Изобилното количество на антиоксиданти в растението може да неутрализира вредните свободни радикали.

Дозировка: 1 таблетка на ден.

 * Листният екстракт, използван в Ginkgo XC съдържа 24% гликозиди и 6% терпени.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър