Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

CaliVita - Organic Acai Pack (4х473 ml)

  • Марка CaliVita
  • Модел 4 х 473 ml
  • Наличност В наличност
  • 250,00 лв.


Бърза поръчка

Суперплод в действие

Акай, плод, произхождащ от дъждовните гори на Амазония, е сензационното откритие на последните години. Откакто стана ясно че индианците от Южна Америка го използват за лечение на многобройни проблеми, модерната наука е ангажирала своите изследователи да документират благоприятните ефекти на акай върху здравето.

На кого го препоръчваме?

На онези, които търсят силна антиоксидантна защита, особено на пушачи, на хора, подложени на стрес или с небалансиран хранителен режим, на живеещите в градове със замърсен въздух и на редовно консумиращите алкохол.

На желаещите да допълнят терапията на Метаболитния синдром (високо ниво на инсулин, намален глюкозен толеранс, свръхтегло, високо кръвно налягане, повишени нива на холестерол и триглицериди).

На хора, които търсят органично сертифицирани хранителни добавки с приятен вкус  за своята диета за отслабване.

За повишаване на съпротивителните сили на организма.

За подкрепа на балансираното функциониране на тялото.

Супер антиоксидант

Сред най-отличителните свойства на плода са неговите aнтиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. Терминът „антиоксидант“ означава че блокира или забавя оксидативните процеси в организма. Свободните радикали са такива молекули, които се натрупват в тялото в резултат на тютюнопушене, стрес, употреба на медикаменти, алкохол или храна, съдържаща различни химикали; свободните радикали могат лесно да увредят ДНК, клетъчните мембрани, важни протеини и ензими; те могат да окислят ненаситените мастни киселини и така да причинят различни заболявания. Антиоксидантите могат да предотвратят този процес. За съжаление, проучванията показват че повечето хора не консумират плодове и зеленчуци в достатъчни количества, лишавайки по този начин организма си от важни антиоксиданти. Същевременно, научните изследвания са доказали че оксидативният стрес допринася за развитието на сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак, захарен диабет тип 2, възпалителни заболявания, отслабване на умствените способности и още редица други заболявания.

Акай съдържа няколко типа антиоксиданти. Плодът получава тъмновиолетовия си цвят от антоцианините, които предпазват от повишено кръвно налягане. Научни изследвания са доказали че те снижават риска от миокарден инфаркт при жени ако се приемат в големи количества. Доказано е, също така, че елагиевата киселина, която се съдържа в плода, може да предотврати увредата на колагена и възпалението, причинени в клетките от ултравиолетовата радиация. Основавайки се на тези резултати, учените допускат че плодовете, богати на елагиева киселина, какъвто е акай, могат да подпомогнат лечението на бръчки и възпаления, причинени от ултравиолетовите лъчи. Акай съдържа също така значими количества фитостероли, за които е доказано че снижават нивото на холестерола и предпазват от рак.

Освен това, акай е истинска витаминна бомба: той съдържа витамини С, Е, B1, B2, и ниацин.

Ползата от акай срещу затлъстяване

За съжаление, затлъстяването вече не е привилегия на развитите страни; в по-бедните, развиващи се страни, този проблем става все по-широко разпространен. Според оценките на СЗО след две години от затлъстяване ще страдат 1.5 милиарда души. Затлъстяването повишава риска от редица заболявания, като някои видове рак, диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, мозъчен инсулт, заболявания на опорно-двигателния апарат, хормонални нарушения, безплодие. Метаболитният синдром представлява сбор от симптоми, включващи високи нива на инсулина, намален глюкозен толеранс, високо кръвно налягане, повишени нива на холестерола и триглицеридите. Акай е започнал своята световна кариера като препарат, подпомагащ диетите за отслабване и успехите му все още са ненадминати в тази област. Aкай регулира нивото на кръвната захар, което играе ключова роля във всяка успешна диета за отслабване, тъй като по този начин по-лесно се избягва внезапното чувство на глад. Според изследванията, едномесечен прием на акай е намалил кръвните нива на мастите и триглицеридите, така че той може да бъде успешно допълнение в борбата срещу Метаболитния Х синдром.

При какви други случаи се препоръчва?

Дългосрочни проучвания са потвърдили още редица други положителни ефекти на плода. Например, той оказва благотворно влияние при болки на опорно-двигателния апарат, засягащи типично кръста, раменете, тазобедрените и коленните стави. Съгласно обещаващите предварителни резултати от едно изследване, акай е забавил размножаването на левкемични клетки. Може да се окаже, обаче, че плодът има приложение и в диагностиката: благодарение на високото си съдържание на парамагнитни йони (желязо, манган, мед) той може да бъде използван като контрастно вещество при изследвания с ядрено-магнитен резонанс.

Както виждате, ефектите на плода са извънредно разнообразни и изследователската дейност върху него едва е започнала. Може да се очаква че тя ще продължи и ще се разшири в бъдеще

Знаете ли че акай губи по-голямата част от своята хранителна стойност 24 часа след като е откъснат? Ето защо плодовете се обработват непосредствено след обирането им за да достигнат до нас под формата на пюре или сок.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър