Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

CaliVita - Spirulina Chlorella PLUS 100 таблетки

 • Марка CaliVita
 • Модел 100 табл
 • Наличност В наличност
 • 65,20 лв.


Бърза поръчка

На нашата планета водораслите са източник на живот. Те са играли важна роля за развитието на живота на Земята: чрез фотосинтезата те са произвеждали кислород, създавайки по този начин възможност за поява на по-висши форми на живот.

Определени видове водорасли са били полезна храна за хората от незапомнени времена. Макар че в Европа ежедневната консумация на водорасли не е широко разпространена, в Азия, Африка, Куба и Мексико водораслите са много популярни като суровина в кухнята. Западният свят започна да ги открива едва в последно време, предимно „кондензирани” под формата на хранителни добавки.

В миналото учените са разглеждали водораслите като богат източник на висококачествени протеини.  През 50-те години на 20-ти век те са видели в тях потенциална възможност за спасяване на развиващите се страни от глада. В последно време, обаче, двата вида водорасли станаха обект на няколко научни изследвания, чиито резултати са обещаващи по отношение на елиминирането на токсини (например тежки метали), при повишени нива на мазнините в кръвта***, за повишаване на издържливостта и срещу затлъстяване.

 Водораслите са водни растения с проста структура, богат източник на протеини, витамини, минерали и влакнини, които могат ефективно да поддържат здравето.

Водораслите Спирулина живеят в топли, алкални води. Те са особено широко разпространени в Мексико и Централна Америка, но поради нарастващата им популярност вече се култивират в контролирани условия за нуждите на хранителната промишленост, както и за индустриални цели. Те са много ценен източник на хранителни вещества; съдържанието им на белтъчини може да достигне 70%. Освен това са богати на витамини от В комплекса, фитоцианини, хлорофил, бета каротин (съдържат повече бета каротин от морковите), витамин Е и редица минерали.

Водораслите Хлорела също са отличен източник на висококачествени белтъчини (~ 60%), мастноразтворими витамини, минерали и влакнини. Подобно на Спирулина, и те обичат алкална среда. И двата вида водорасли са добре познати с високото си съдържание на йод, особено необходим в Европа, която в по-голямата си част е бедна на йод; повече от половината население има недостиг на йод в храната си. Водораслите са естествен източник на йод под формата на органични съединения, което подобрява неговото използване от организма. Йодът е необходим за производството на хормони от щитовидната жлеза, за поддържането на адекватен метаболизъм и произодство на енергия, както и за запазване здравината на косата, кожата и ноктите. Приемането на йод е особено необходимо в Европа, която в по-голямата си част е бедна на този елемент; повече от половината население има недостиг на йод в храната си.

 Друг важен компонент на водораслите е добре познатият хлорофил, който ги прави отлична добавка за детоксикация и алкализация.

 Продуктът Spirulina Chlorella PLUS, освен че съдържа двата ценни вида водорасли е допълнен с алкализираща житна трева и люцерна, както и патентована смес, съдържаща ценни „зелени” компоненти (спанак и броколи) и антиоксиданти, като Алое вера и Ликопенов екстракт.

Полезни ефекти:

 • Благодарение на ценните хранителни вещества, витамини и минерали, продуктът може да бъде отлична добавка към една здравословна диета. Той притежава общо витализиращо, имуноукрепващо и антиоксидантно действие.
 • Йодът е необходим за производството на хормони от щитовидната жлеза, за правилна обмяна на веществата и  производство на енергия в организма. Освен това спомага за запазване на здравината на косата, ноктите и кожата.
 • Хлорофилът спомага за елиминиране на неблагоприятните ефекти от подкиселяването в организма благодарение на своя алкализиращ ефект.

Кога се препоръчва приемът на Spirulina Chlorella PLUS?

 • При нужда от енергизиране на тялото.
 • При бедна на протеини диета или повишени потребности от протеини – спорт, тежък физически труд, активен живот.
 • Като допълнение към алкализираща и детоксикираща терапия.
 • За по-лесно преодоляване на негативните ефекти на съвременния свят (стрес, смог, тютюнопушене).

Spirulina Chlorella PLUS

Активни съставки/таблетка:

 Спирулина на прах                250 mg

Хлорела на прах    250 mg

Житна трева на прах              100 mg

Листа от люцерна на прах     100 mg

Патентована смес+ 140 mg

+Семе от целина, келп, зеле, спанак, корен от глухарче, лутеин екстракт, ликопен екстракт, листа от Брюкселско зеле, черна ряпа, Алое вера, броколи.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър