Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

CaliVita - Strong Bones 100 cap

  • Марка CaliVita
  • Модел 100 капсули
  • Наличност In Stock
  • 32,00 лв.


Бърза поръчка

Капсули,съсдържащи калции и магнезий в идеални пропорции (2 към 1). Съставките подпомагат изграждането на костите и предпазват от зараждането на остеопороза. Ефикасната абсорбция е гарантирана от хелатната формула. Също така помага срещу образуването на бъбречни камъни.

Магнезият участва в работата на нервите и мускулите, както и на повече от 300 жизненоважни ензима, поради което е абсолютно необходим за метаболизма на въглехидрати, мазнини, белтъци и нуклеинови киселини, както и за процесите на производство и разход на енергия. Той подпомага сърдечната функция, нормализира кръвообръщението, с което може да защити организма от инфаркт. Магнезият забавя стареенето, може да предпази от запушване на вените и намалява или нормализира нивото на холестерола в кръвта. Според някои учени, добавяне на магнезий към храната, повишава устойчивостта на организма срещу инфекции. Може да повлияе върху повишаване на интелектуалните способности. Магнезият намалява вероятността за образуване на бъбречни и жлъчни камъни, съдържащи калций. Има добър ефект в случаите на нарушено храносмилане, поддържа зъбите здрави. „Врагове“ на магнезия са диуретиците и алкохола. Негови естествени източници са маслените ядки, зеленчуците и твърдите води. Магнезият е необходим за нормалния калиев, натриев, калциев и фосфорен баланс, както и за усвояването на витамин С. В резултат на употребата на изкуствени торове, съдържанието на магнезий в почвата намалява, което се отразява и на съдържанието му в храните, които употребяваме – като цяло те са бедни на този елемент. Бременните и кърмачките, жените, употребяващи орални контрацептиви или естрогенови продукти, хората, употребяващи алкохол в големи количества, както и спортистите, при които магнезият играе важна роля за трансформацията на кръвната захар в енергия, имат по-големи потребности от магнезий, което налага допълнителното му внасяне в организма. Седемте противника на костната система:

- приемане на лекарства, съдържащи стероиди – след прием от 2-3 месеца те имат странично действие – загуба на костна маса и изтъняване на костите;

- при хормонални изменения, вследствие настъпване на менопауза – намалява производството на хормона естроген, който не позволява пълното усвояване на калция;

- недостатъчна консумация на храни, съдържащи калций (мляко и млечни произведения);

Продукта Strong Bones, съдържа калций и магнезий в идеално съотношение 2:1. Седативното действие на двата елемента е изключително ефективно при преодоляване на депресия и стрес. ВНИМАНИЕ! За калций: Постоянното приемане на дневни дози, по­големи от 2 000 mg калций се препоръчва само под лекарски контрол. Малки количества витамин D, фосфор и магнезий повишават абсорбцията на калция. Усвояването на калция е по-ефективно, когато дневната доза се раздели на няколко по-малки. За магнезий: Постоянното приемане на дневни дози, по-големи от 1 000 mg не се препоръчва. Ефектът от магнезия е най-добър, когато се приема заедно с витамин А, калций, фосфор. В съответствие с тестовете, добрите продукти съдържат калций и магнезий в съотношение 2:1. Калцият и магнезият най-добре се абсорбират, когато са под формата на хелатни комплекси. Магнезият, заедно с витамин В6 може да предотврати образуването на бъбречни камъни от калциеви оксалати. Усвояването може да бъде недостатъчно, ако магнезиевите продукти се вземат по време на хранене. Това се дължи на свързването на магнезия със солната киселина в стомаха. Затова продуктите трябва да се вземат между храненията. Магнезиеви таблетки, взети на празен стомах са отлични антиацидни средства, което ги прави препоръчителни при стомашна свръхпродукция на солна киселина. Пациенти със сърдечни заболявания, приемащи лекарства съдържащи магнезий, задължително трябва да се консултират с лекуващия лекар, относно дозата на магнезиевата добавка.

Дозировка: Приемайте по 4-6 капсули дневно по време на хранене, или по предписание.

Опаковка: 100 капсули
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър