Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

CaliVita - Strong Bones Plus 100 капсули

  • Марка CaliVita
  • Модел 100 капс
  • Наличност В наличност
  • 37,00 лв.


Бърза поръчка
Калций с магнезий и витамин D3
 
За изграждане и запазване на зъбите и костите в добро здравословно състояние, нашето тяло се нуждае от калций и магнезий. Изследванията потвърждават, че калция, особено при комбинирането му с витамин D, може да предотврати разграждането на костите. Ако вашата диета не съдържа достатъчно калций, добре е да я допълните с подходяща формула, чрез която допълнително да добавите този жизненоважен минерал.
Риск от повишена чупливост на костите може да настъпи вследствие на тютюнопушене, прекомерна консумация на алкохол, черно кафе, както и на напитки съдържащи фосфати във високи концентрации (като например кока-кола). Недохранването, нископротеиновите диети и заседналият начин на живот могат да имат подобен ефект. Ако всичко това остане непроменено за продължителен период от време, и в дългосрочен план се намесят и други (например хормонални) фактори, може да се развие едно от най-широко разпространените заболявания на костната система – остеопороза. Остеопорозата е безболезнена и не е придружена от конкретни външни симптоми. Въпреки това, костните фрактури или напукването на кожата могат да се окажат “червената лампа”, което да ни сигнализира, че се е появил достатъчно добър повод за навременен медицински преглед от лекар с опит в превенцията и лечението на остеопороза. Не само жените, но също и мъжете могат да страдат от остеопороза. Броят на мъжете страдащи от остеопороза наистина е по-малък. Най-общо казано, на всеки 3 жени отговаря по 1 мъж засегнат от това заболяване.
Как може да се предотврати появата на остеопороза?
Според най-новите ръководни принципи за профилактика и лечение на остеопороза, калцият и витамин D3 са от съществено значение. Калцият не се абсорбира, ако витамин D не се съдържа в организма в достатъчни количества и чийто дефицит е особено характерен за възрастните хора. С напредване на възрастта, генериращата способност на витамин D в кожата значително намалява; в същото време има няколко храни, които съдържат витамин D.
Най-ефективен метод за предотвратяване на остеопорозата е балансираната, смесена диета, която е богата на калций и магнезий съчетана с поддържане на активен начин на живот. За съжаление има много ситуации в живота, при които това е невъзможно. Например костната маса може да се намали при непоносимост към лактоза, строги и удължени диети за отслабване, както и периоди след рязка промяна на живота, предимно хормонални промени. В такива моменти си струва да се изберат висококачествени хранителни добавки. Тази година CaliVita® въвежда своята подобрена формула Strong Bones Plus, допълнена с витамин D. Продуктът Strong Bones Plus съдържа калций, магнезий и витамин D3 и напълно отговаря на общите изисквания за предотвратяване и като спомагащо лечението на остеопороза средство.
Допълнете диетата си с CaliVita® Strong Bones Plus, за да си осигурите адекватна защита на нервите, мускулите и костите!
 
Дозировка: препоръчителна профилактична доза е 1 таблетка дневно.
 
Съдържание : 100 I.U. Витамин D3;   250 мг  Калций ;   125мг   Магнезий
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър