Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Calivita - Sublingual Q10 with Lemon flavor

  • Марка CaliVita
  • Модел 30 таблетки
  • Наличност In Stock
  • 64,00 лв.


Бърза поръчка

Свободните радикали възникват в организма като странични продукти на клетъчния метаболизъм. Те увреждат клетъчните мембрани, молекулите на ДНК и са една от причините, както за физиологичното стареене, така и за възникване на рак, белодробни и сърдечно-съдови заболявания. Според научните изследвания, антиоксидантите имат свойството да неутрализират свободните радикали. Здравият организъм продуцира завидни количества антиоксиданти, но все пак способността на клетките зависи от възрастта, генетичната заложба и храненето. Организмът на по-възрастните и по-слаби хора и на тези, които се хранят с еднообразна и непълноценна храна, произвежда по-малко антиоксиданти и по този начин дава възможност на свободните радикали да проявят вредните си въздействия. Външните фактори, свързани с модерния живот и неговата динамика, както и замърсяването на околната среда (цигарен дим, изгорели газове), химически замърсената храна и вода, стреса, излъчването от екраните на телевизорите и компютрите, също така са вредни. Затова приемането на антиоксиданти, под формата на хранителни добавки е много важно за нашия организъм в борбата със свободните радикали.Най-важните антиоксиданти са витамин С, витамин Е, бета-каротен и селен. В това число могат да се включат коензим Q10, цинк, L-цистеин, L-глуатион и супероксиддисмутаза.

Коензим Q10 (СоQ10, ubiquinonе) е природна субстанция, която нашия организъм произвежда. Съществен катализатор за генериране на енергия на клетъчно ниво и мощен антиоксидант, който предпазва тялото от свободните радикали. Всички наши клетки съдържат СоQ10 и липсата му води до нарушение на енергетичния баланс и различни функционални отклонения. Това настъпва, ако нивата на коензим Q10 се намалят с около 25% и може да доведе до сърдечно-съдова недостатъчност, хипертония и много други заболявания. До 30-годишна възраст организмът произвежда достатъчни количества СоQ10, които намаляват пропорционално на напредването на възрастта. В този случай СоQ10 трябва допълнително да бъде набавян, чрез приемане на хранителни добавки.

СоQ10 е субстанция, подобна на витамините, много прилича на витамин Е, но има значително по-силни антиоксидантни свойства. Съществуват 10 вида коензим СоQ, но само СоQ10 се намира в човешкото тяло. На пазара съществуват различни продукти, съдържащи коензим Q10 – Coenzyme Q10, Super CoQ10 Plus, Sublingual Q10 и пр.

Благодарение на най-новите постижения в медицинската технология на фирма CaliVita® International, е разработен нов тип подезичен коензим Q10 (Sublingual Q10), който се усвоява по-бързо и по-ефикасно от организма, повишавайки качеството на крайния резултат от приемането му. Таблетката се поставя под езика, разтваря се за минути под него и по вътрешната страна на бузите и влизайки директно в кръвта чрез кръвоносните съдове се поглъща изцяло от организма. Контролира кислорода вътре в клетката и укрепва сърдечния мускул.

За разлика от традиционния коензим Q10, Sublingual Q10 за смучене, разработен от CaliVita не е лекарство, а хранителна добавка, изцяло от естествен произход, по-концентриран, в доза от 30 mg, с приятен ментов аромат. Препоръчва се при затруднено, блокирано или понижено храносмилане и абсорбция в долния тракт на храносмилателната система и във всеки случай, когато е необходимо бързо постигане на оптимално ниво на CoQ10 в организма.

Установени са значителен брой положителни въздействия при прилагането на коензим Q10.

· Ускорява и насочва биохимичните, и регулира енергетичните процеси в клетките.

· Забавя процесите на стареене.

· Мощен антиоксидант. Служи за профилактика и като съпътстващо терапията на сърдечни заболявания и хипертония средство.

· Защитава лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника.

· Регулира загубата на тегло.

· Незаменим в поддържане на добро психо-физическо състояние на организма.

· Гарантира повишаването на енергия и намалява умората.

· Повишава енергийната мощ при активни спортисти и тонизира спортуващите за здраве.

· Q10 укрепва имунната система.

· Подпомага решаването на проблемите при деца с разклатено здраве.

Положителните ефекти от продукта могат де се почувстват няколко седмици след неговата употреба!

Доза от 30 mg коензим Q10 е повече от обикновен енергиен тонизатор! Ще бъдете удовлетворени от резултата!

Sublingual Q10

Активни съставки/таблетка:

Коензим Q10           30 mg

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

От 1 до 4 таблетки на ден или по лекарско предписание.

Поставете таблетката под езика и изчакайте докато се разтвори напълно. Междувременно, премествайте от време на време таблетката от едно място на друго.

ВНИМАНИЕ!

За дълъг период от време се препоръчват като поддържаща доза 10–30 mg дневно.

За разлика от традиционния Q10, Q10 за смучене е по-концентриран, в доза от 30 mg.

Доза от 30 mg коензим Q10 е повече от обикновен енергиен тонизатор!

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ!

Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър