Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

CaliVita - VeinProteX 60 таблетки

  • Марка CaliVita
  • Модел 60 табл.
  • Наличност В наличност
  • 70,50 лв.


Бърза поръчка
Комплексна защита за вените с хесперидин

През целия ни живот, вените ни работят срещу земното притегляне, обезпечавайки кръвния поток от кръвоносните съдове към сърцето.

По своята дължина вените имат малки клапи в стените си, които се затварят ритмично, предотвратявайки връщането на кръв и задържането й в крайниците. Това действие до голяма степен се поддържа от изпомпващата функцията на сърцето, при която при всеки удар клапите се отварят и затварят.
Ако по някаква причина тази функция се възпрепятства, кръвта може да се натрупа в крайниците, причинявайки подуване на краката, усещане за топлина и неприятни отоци. Това не е само естетически проблем; дългогодишните и нелекувани симптоми могат да доведат до сериозни венозни заболявания.
Тези оплаквания обикновено се появяват след продължително седене, но могат да бъдат и по-чести при хора, чиято работа е свързана с малко движение. Причината, е че в свитите колене естественото движение на кръвта по вените надолу се прекъсва; освен това те често са притиснати от повърхностите, върху които сме седнали. Това е характерно за работа в офис, в изправено или седнало положение (при работници, фризьори, учители, лекари, зъболекари) и предполага “особено опасен начин на живот” за нашите вени. Освен това, редица други фактори могат да повлияят неблагоприятно върху здравето на вените ни, като например: наднормено тегло – необходимо е по-голямо съпротивление за изпомпване на кръвта; уседнал живот – нормалния приток на кръв се подпомага от по-голяма част от съседните мускули; възрастта и наличието на хормонални фактори.
Ние можем да направим много за здравето на нашите вени, ако водим активен начин на живот, носим подходящи или ортопедични обувки, редуваме студен–топъл душ и от време на време повдигаме краката на по-високо. Въпреки това, грижата за “вътрешното” хранене на нашите вени е особено важна! Внимателно подбраните съставки на Vein ProteX на CaliVita® служат специално за тази цел.
Основният компонент на формулата е Oligomeric Proanthocyanidin Complex (OPC), който е извлечен от гроздови семена. Има характер на биофлавоноид и е мощен антиоксидант. Витамин С, спомага за запазване гъвкавостта на кръвоносните съдове, което е от съществено значение за синтеза на колаген, който стабилизира стените на вените. Съдържащият се във формулата MSM е известен предимно с ползите си върху ставите, но благоприятства и състоянието на кръвоносните съдове. Биофлавоноида хесперидин водноразтворим антиоксидант, който може да се открие в плодовете заедно с Витамин С. Хесперидинът повишава активността на Витамин С в организма. Формулата съдържа също и екстракти от ценните растения джинджифил и куркума.
На кого се препоръчва VeinProteX?
На всички, чиято професия ежедневно и за дълго време, изисква изправено или седнало положение, както и в случаите (при свръх-тегло), когато е необходимо по-голямо съпротивление за изпомпване на кръвта. Формулата VeinProteX се препоръчва на всеки, тъй като е отличен антиоксидант, спомагащ защитата на клетките от вредното действие на свободните радикали.

Дозировка : по 1-2 таблетки на ден преди хранене.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър