Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

CARDIO SUPPORT - за кардио-васкуларната система

  • Марка AD Medicine
  • Модел 237 ml
  • Наличност In Stock
  • 41,40 лв.


Бърза поръчка

Специална формула за поддържане на кардио-васкуларната система. Биологично активни вещества в колоиден разтвор

Нето тегло: e 237 мл / 8 OZ

Действие: Комбиниран препарат предназначен за подобряването на метаболитните процеси в кардиомиоцита, проводимостта, регулиране на липидната обмяна и водно-електролитния баланс.
Той е създаден въз основа на съвременни проучвания за ролята на антиоксидантите, коензим Q10 и L-карнитин, витамините и минералите за корекция на рисковите фактори в развитието на сърдечно-съдовите заболявания и с цел превенция на сърдечния мускул от увреждането му от исхемични и токсични фактори.

Интересът към модулиране на биохимичните процеси на клетъчно ниво с цел превенцията на развитието на заболяванията определя и мястото на Cardio Support в терапията на пациенти със сърдечни оплаквания.
Cardio Support съдържа Глог (Crataegus pinnatifida) - известен с положителния си инотропен ефект.

Екстрактът от Червена плесен (Monascus purpureus) понижава холестерола по механизма на HMG коензим А редуктаза инхибинорите, известни като статини. Установено е, че екстракти от плесените Monascus purpureus и Aspergillus terreus съдържат моноколин К, който е естествен ловастатин. Моноколините са открити през 1977г. от японския професор Ендо. Направени проучвания върху плъхове, доказват, че 14 часа след интравенозното приложение на физиологичен разтвор на моноколини плазмената концентрация на холестерол спада с 14 %.

През последните десетилетия се проведени много проучвания за ролята на вит. В3 - ниацин върху липидната обмяна. Установено е, че ниацина понижава холестерола, намалява LDL с 10%, и 3-глицеридите с 25 %, а вит. В12понижава хомоцистеина. Екстрактът от Люцерна (Medicago sativa) е богат на фитоестрогени, които оказват протективен ефект върху сърдечния мускул при исхемия. Антиоксидантите А, Е, С и селен предпазват съдовата стена от токсичното действие на свободните радикали и отлагането на холестерол. Екстрактът от Гинкго билоба (Ginkgo biloba) подобрява кръвообращението. Той влияе върху адхезията на тромбоцитите и понижава съсирваемостта на кръвта. Подобрява еластичността на съдовете и има изразен съдоразширяващ ефект свързват с NO окис. Значението на калия за протичането и прогнозата на сърдечно-съдовите заболявания определя присъствието на калиевия цитрат и екстракта от банан в препарата Cardio Support. 

Калият заедно с натрият са основните макроелементи контролиращи електролитния баланс на организма. Хипокалиемията и хипернатриемията влияят върху развитието на артериалната хипертония. Високото ниво на калии в диета се свързва с понижаването на артериалното налягане. Някои диуретици прилагани за лечението на сърдечно съдовите заболявания и хипертонията водят до загуба на калии, което налага неговата корекция. Бананът (Musa paradisiaca) е изключително богат на калии и серотонин. Той съдържа 451 мг калии, което е равно на 25 % от дневната доза калии. Магнезия подобрява проводимостта и електровъзбудимостта на клетките на миокарда и проводната система. Спанакът e богат на микроелементи и витамини. Действа като антиоксидант, понижава нивото на хомоцистеина и доказано намалява риска от инфаркт.

Показания: Препаратът представлява добре балансирана комбинация подходяща да се прилага при леки нарушения на сърдечния ритъм и покачване на кръвното налягане поради невровегетативна дистония, като добавка към лечението на исхемична болест на сърцето, състояния след миокарден инфаркт, сърдечни аритмии, повишено артериално налягане, за профилактика на хиперхолестеролемията.

Дозировка:  3х5 мл дневно. Препаратът може да се комбинира с Female AC, Male AC, Brain Booster, Detox.
Продължителността се определя от състоянието. Продуктът се приема преди хранене, може да се разрежда с вода или сок.

Условия за съхранение: Съхранява се при стайна температура на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място. След отваряне да се съхранява в хладилник.

Състав и хранителни стойности:

15 мл колоиден разтвор съдържа следните биологично активни вещества:

Обща енергийна стойност 3 ккал
Общо въглехидрати 0,75 г
Витамин А /палмитат/ 1500 µg RE
Бета-каротен 7 mg
Витамин С /аскорбинова киселина/ 300 mg
Витамин Е /смес от токофероли/ 100 mg alfa-TE
Рибофлавин /Витамин В2/ 5,1 mg
Ниацин /ниацинамид/ 20 mg NE
Витамин В6 /пиридоксин хидлохлорид/ 10 mg
Фолат /фолиева киселина/ 400 µg
Витамин В12/цианокобаламин/ 30 µg
Калций /цитрат/ 75 mg
Магнезий /цитрат/ 30 mg
Цинк /цитрат/ 5 mg
Селен /аспартат/ 100 µg
Мед /цитрат/ 1 mg
Манган /цитрат/ 2 mg
Калий /цитрат/ 70 mg
Мая от червен ориз /Monascus purpureus/, 0,5% ловастатин 100 mg
Глог /Crataegus pinnatifida/, екстракт от цвят, 9% процианидини 2% флавоноиди 50 mg
Банан/ Musa paradisiaca /-прах от плодове/ 10 mg
Спанак /Spinacea oleracea /прах от листа/ 10 mg
Люцерна /Medicago Sativa/, екстракт от листа 4:1 5 mg
Гинкго Билоба /Ginkgo Biloba/, екстракт от листа във фитозоми 24% 25 mg
Коензим Q10 5 mg
Оризово масло 150 mg
Холастатин /концентрат от растителни стероли/ 50 mg
L-карнитин 50 mg
Хесперидин /35% цитрусови биофлавоноиди/ 50 mg
Ликопен 2% 300 mg
Вкус Праскова/Кайсия
Мирис Праскова/Кайсия
 

Нe съдържа алкохол, пшеница, скорбяла, яйчен белтък. Няма примеси на тежки метали и други опасни за човека вещества.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър