Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Coxamin D - Коксамин Д

  • Марка Marigot
  • Модел Model
  • Наличност In Stock
  • 18,50 лв.


Бърза поръчка

Една таблета COXAMIN D (Lithothamnion Calcareum) 1000 mg съдържа:

Калций (Ca++) - 360 mg, Магнезий (Mg) – 22,5 mg, Сяра (S) - 6,38 mg, Калий (K) – 2,38 mg, Натрий (Na) – 1,93 mg, Желязо (Fe) – 419 μg, Фосфор (P) - 268 μg, Манган (Mn) – 36,6 μg, Йод (I) – 27,6 μg, Бор (B) – 14,6 μg, Цинк (Zn) – 9,34 μg, Мед (Cu) – 7,88 μg, Витамин D3 - 5 μg, Кобалт (Co) – 1,35 μg, Селен (Se) – 1,28 μg и други, описани в таблицата - Пълен състав на микроелементи и минерали в COXAMIN D.
Помощни вещества: магнезиев стеарат, микрокристална целулоза.
Максимална дневна доза: до два пъти дневно по една таблета - след храна.
COXAMIN D се предлага в опаковка от 60 таблети.

COXAMIN D е разработен на базата на COXAMIN, обогатен с 5 μg Витамин D3/на 1 таблета.

Този витамин е отговорен за доставянето на важните за костите – калций и фосфор. Витамин D3 подсигурява абсорбирането на тези минерали в червата; вкарва калций от костите в кръвта и помага на бъбреците да реабсорбират двата минерала. 

Общият препоръчван дневен прием (чрез храна, хранителни добавки и слънчеви лъчи, тъй като този витамин се синтезира в кожата и под въздействието им) на витамин D е следният:
• Мъже и жени под 65 години – 400 IU (10 μg) дневно
• Мъже и жени над 65 години – 800-1000 IU (20-25 μg) дневно
• Спортуващи мъже и жени – 800 IU (20 μg) дневно

Обикновено мислим за витамин D като за витамина на слънчевата светлина, но той върши най-добрата си работа дълбоко в недрата на костите ни. Витамин Д е отговорен за доставянето на важните строители на костите – калций и фосфор – до местата, където те могат да помогнат на костите да растат при децата и да се реминерализират при възрастните. Прави го първо, като подсигурява абсорбирането на тези минерали в червата; второ, като вкарва калций от костите в кръвта; и трето, като помага на бъбреците да реабсорбират двата минерала.

Прясното мляко е един от готовите източници на витамин D, но не трябва да разчитате само на храната си за получаване на нужните ви количества от този витамин. Десет минути излагане на ръцете и лицето под лятното слънце могат да ви осигурят нужното количество, но това трябва да става внимателно, след като сте намазали тялото си със слънчезащитни продукти.

През лятото можете да складирате доста витамин D в мастните си клетки и ако и хранителният ви режим е добър, това най-вероятно ще ви стигне за през зимата. (Седенето до прозорец, през който влиза слънчева светлина, или карането на кола не се броят, защото стъклото филтрира нужните ви лъчи).

Въпреки че за младите хора, които обичат да излизат на чист въздух, е много лесно да получават витамин D, с възрастните хора не е така. След изследване на нивата на калций и витамин D при прием на хора в домове за самотни възрастни, изследователи от Университета Колумбия в Ню Йорк установили, че повечето от тези хора имат ниски нива на витамин D и почти 85% имат симптоми на остеопороза.

Непрекъснато се увеличават доказателствата, че недостатъчността на витамин D при старите хора е безшумна епидемия, резултираща в намалена костна плътност и фрактури на кости. 

 Контрол на безопасността

 Добре е да се приема определено количество витамин D, даже е от жизненоважно значение, но повече не означава по-добре.

Тъй като това хранително вещество се складира в мастните клетки, дългосрочното приемане на големи дози може да доведе до отлагане на калция в меките тъкани на тялото, като по този начин навреди необратимо на бъбреците и сърдечносъдовата система.

Прекомерният прием на витамина (като хранителна добавка или от обогатени с витамин D храни) води до повишаване нивата на калция в кръвта и свързаните с това ефекти – апатия, анорексия, запек, диария, суха уста, страх, главоболие, гадене и повръщане, жажда и слабост. Ето защо се препоръчва консултация с лекар преди употреба на продукти, съдържащи витамин D.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър