Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

D-MANNOSE - за пикочо-половата система

 • Модел 60 капсули
 • Наличност В наличност
 • 30,00 лв.


Бърза поръчка

D-Mannose – подпомага нормалното функциониране и предотвратява инфекциите на пикочния мехур и пътища. Най-доброто средство при лечение и облекчаване симптомите на цистит. Незабавен ефект и дълготрайни резултати. 

 • Предотвратява инфекциите на пикочния мехур и пикочопроводните пътища
 • По-ефективна от червената боровинка
 • Не влияе на кръвната захар
 • Допълва естествения процес на пречистване на организма
 • Усилва ефекта на антибиотиците при прием на такива
От осемте основни захари, важни за доброто здраве на хората манозата е най-значимата. Тя е въвлечена в повече клетъчни действия от която и да е от другите основни захари и недостигът на маноза може да доведе до множество здравословни проблеми.
 
Манозата се свързва не само с помощта и в комуникацията между клетките, но също и с потискане на туморния растеж и предпазване от паразитни, бактериални, вирусни и гъбични инфекции, както и с основната и роля при тъканното ремоделиране. Подпомагайки имунната система, манозата е необходима за производството на цитокини, които се борят срещу инфекции и болести. Според изследванията, манозата облекчава възпалението при ревматоидния артрит, понижава кръвната захар и нивата на триглицеридите при диабетиците, намалява холестерола, помага при инфекции на пикочните пътища и цистити, може да помогне на пациенти с лупус, защото както показват изследванията, тези пациенти са с недостиг на маноза. Учените от Гликобиологичния Институт в Оксфорд (Glycobiology Institute at Oxford ) са установили, че макрофагите имат манозни рецептори, които активират имунните атаки.
 
След като Е. коли (ешерихия коли) нахлуе в пикочния мехур и канал, тя се прикрепя към вътрешната им обвивка с помощта на реснички, наречени фимбрии. Те са програмирани да се свързват с молекулите на D-манозата. Поради тази причина, когато съдържаща D-маноза кръв премине през бъбреците, голяма част от тази захар в крайна сметка попада в урината и при изхвърлянето си навън прочиства всички бактерии Е. коли, които срещне по пътя си. Това закрепване и механизма на изхвърляне могат да дадат на D-манозата по-висока успеваемост от антибиотиците в борбата с пикочните инфекции. Такива инфекции, особено цистит, се развиват по-често при жените от всички възрастови групи, отколкото при мъжете. Симптомите са комбинация от бавно и болезнено уриниране, често съпроводено с парене, силни и постоянни позиви за уриниране. Урината в много случаи е мътна и може да има силно неприятна миризма поради присъствието на бактерии и гной. Основен причинител на инфекцията е ешерихия коли (част от обичайната чревна флора) заедно с други микроорганизми като рикетсии, амеби, хламидии, микоплазма, стафилококи, гонококи и гарднерела вагиналис.
 
Какво точно представлява D-Mannose?
 
D-Mannose e 100% натурален продукт , естествен монозахариден изомер на глюкозата, извлечен от сладка горскa дървесина (основно от семейство букови и брезови) без използването на разтворител – това е най-добрата маноза.
 
По какъв начин D-Mannose подпомага пикочния мехур и пикочопроводните пътища?
 
D-манозата се прикрепя към бактериите по-добре, отколкото самите те се прикрепя към човешката клетка в пикочния мехур и уринарния тракт. Когато приемаме голямо количество D-маноза, почти цялото количество се отделя в урината чрез бъбреците, буквално обгръщайки всички съществуващи бактерии, така че те не могат повече да се прикрепят към вътрешната стена на мехура и в уринарния тракт. Така бактериите се отмиват при нормалното уриниране.
 
По този начин спомага за здрав пикочен тракт чрез доставянето на биологична маноза в урината. Хора със здрав пикочен мехур обикновено имат достатъчно количество маноза в урината си. Нашият организъм усвоява само малки количества D-маноза. Голяма част от нея веднага се отделя от урината и е част от естествения процес на пречистване на организма. Ако приемате с храната допълнително количество д-маноза, това е естествен начин за поддържане здрава функцията на пикочния тракт.
 
D-Mannose и хроничния цистит
 
Трудно е да се повярва, че нещо толкова просто като чистия D-Mannose може да разреши проблем, при който традиционната медицина, практика и познание са се провалили в откриването на задоволително и трайно решение.
 
Облекчаващото въздействие се дължи на пречистващ ефект на D-Mannose върху пикочния мехур, комбиниран с противовъзпалителните си свойства. След приемането на продукта в период от 2 до 3 месеца пикочният мехур почти напълно възвръща нормалното си състояние, независимо от това дали проблемът е бил бактериален или хроничен. Манозата стимулира фибробластите за производството на повече колаген и протоегликани, което ускорява оздравителния процес, намалява болката и кожата по-бързо възвръща нормалната си еластичност. Манозата подпомага също коригирането на свръхактивните неутрофили (Т-клетките), които причиняват неконтролируема инфекция.
 
Следващата извадка е от 6-месечно клинични изпитание на d-манозата. Тя се отнася конкретно за страдащите от хроничен цистит. Тя е от научно изследване на Майкъл Блу, доктор по медицина, уролог (Норман, щата Оклахома). „Жените, за които не е потвърдено чрез проба наличието на бактериално възпаление на пикочните пътища, но се наблюдават съответните симптоми, бяха класифицирани в групата на страдащите от синдрома на болезнения пикочен мехур. От 18 от тези жени, третирани ежедневно с D-Mannose, 17 (94%) докладваха за отслабване на симптомите, като в последствие при 80% от тях те напълно отшумяха.”
 
Информация за мъже
 
D-Mannose не е предназначено само за жени. Всеки пети клиент е мъж, използващ D-Mannosе профилактично или при нужда за здрава простата и пикочен мехур. D-Mannose притежава естествени противовъзпалителни свойства и предотвратяват появата на различните видове отрицателни бактерии, които могат да развият фимбрии, и други, които главно зависят от манозата или подобни на манозата фактори за адхезия.
D-Mannose действа както на мъжете, така и на жените, но инфекциите след сексуален контакт са по-малък проблем при мъжете. Въпреки това, мъже с предразположеност към цистит ще открият, че продуктът облекчава уринирането след секс. Мъже със здрав пикочен мехур обикновено не се нуждаят от превантивно приемане на D-Mannose толкова често, колкото жените. Някои го приемат, когато усетят появата на симптоми. Други приемат по няколко дози на седмица.
 
Забележка: Възможно е проблемите с цистита при мъжете да са показател за състоянието на простата, осен ако не сте преминали основен медицински преглед и сте сигурни, че се борите с обикновена бактериална инфекция. Въпреки това, D-Mannose няма да ви навреди, така че е безопасно да го приемате, докато минете на медицински преглед. Ако междувременно проблемът отпадне, толкова по-добре.
 
Когато го вземате за подобряване на здравословното състояние на простата, течностите, които приемате, не са от значение. Но нещата не стоят така, когато целите подобряване на здравето на пикочния мехур – поне докато приемате D-Mannose, за да се справите с проблема. Препоръчваме ви да избягвате сока от червена боровинка и портокал, освен ако не сте сигурни, че бактериите, които са ви е засегнали, не са от вида протеус. В противен случай хипуровата киселина, която съдържа червената боровинка, и окисляващият ефект на портокала, ще подхранят развитието им. Редовното приемането на D-Mannose в доза между 2 и 4 капсули на ден (като постепенно намалявате количеството) ще предпази простата ви от бактерии.
 
Намаляване на предразположението към инфекции
 
D-Mannose постепенно намалява предразположението към цистит и свързаните с него инфекции. Причините за това са редица и са взаимосвързани. Имунната система укрепва, тъй като нямате нужда от редовните си дози антибиотици. D-Mannose постепенно изтощава бактериалните колонии, които могат да виреят зад биофилмите на вашия пикочен мехур, защитени от действието на антибиотиците. Бактериите се разпространяват активно (вероятно стимулирани по време или след сексуален контакт), затова ако в урината има наличие наD-Mannose, то тя ще ги прихване, преди да имат възможност да укрепят колониите си.
 
Безопасена ли е D-Mannose, дори и при поглъщане на по-големи количества?
 
D-Mannose няма известни вредни въздействия при приемането на нормално, дори на голямо количество. Манозата е основно хранително вещество, а не лекарство. Тя се намира във всяка клетка на вашето тяло, то произвежда маноза по естествен път, точно както произвежда витамин С и D.
 
Мога ли да взема D-Mannose, ако са ми предписани други лекарства?
 
Няма сведения за несъвместимост на D-Mannose с други лекарства. Препоръчително е да се консултирате с медицинско лице, преди да започнете да приемате продукта.
 
Бременни и деца
 
Според изследвания, D-Mannose е безопасен за всички, не би навредила и на неродено дете. По същността си D-Mannose е крайно необходимо хранително вещество, което не е токсин, така че е доста по-безопасна за употреба от всички познати ни антибиотици. За деца и бебета дозата трябва да е съобразена според теглото и след това според количеството течностите, които приемат. Ако сте бременна е препоръчително да се консултирате с медицинско лице, преди да започнете да приемате продукта.
 
Начини на прием:
  
Прилагане на D-Mannose при остри цистити или възпаления на пикочните пътища:
 
 • Незабавно: от 4 до 6 капсули
 • След 1 час: от 4 до 6 капсули
 • 2- 3 часа по-късно: от 2 до 4 капсули
 • На всеки 3 часа през първите 2 дни: от 2 до 4 капсули
 • Ден 3-ти: от 2 до 4 капсули на всеки 6 часа.
 • Ден 4-ти: от 4 до 8 капсули дневно, разпределени на равномерни приеми
Поддържаща доза
 
D-Mannose спомага за предотвратяването на нови инфекции, когато се приема редовно. При лека инфекция обикновено е необходим прием на продукта 1 месец. Препоръчително е и поддържаща доза през следващия месец - от 2 до 4 капсули преди лягане или веднага след ставане от сън (в зависимост от това дали се събуждате с инфекция или тя се появява през деня). Съветваме ви да пробвате, докато откриете кое е най-добро за вас, в зависимост от вашата предразположеност към инфекции и здравината на имунната ви система. Ще сгрешите, ако спрете приема на продукта прекалено рано – не бихте искали да дадете възможност на остатъчни бактерии да възобновят инфекцията.
 
Подробни указания
 
Да не се приема със сок от червена боровинка или портокал. Приемането на продукта с чаша вода (с максимален обем 350 – 450 мл) съдейства за добра концентрация на маноза в урината. Една от най-често допусканите грешки е да се примат прекалено много течности с D-Mannose - те пречат за достигне на висока концентрация на маноза в урината. Ето защо имайте предвид, че целта е да се получи достатъчно висока концентрация на D-Mannose в урината. Ако сте инфектирани с ешерихия коли (e. coli) вероятно в началото урината ви ще излъчва силна миризма. Причината е в изхвърлянето на бактериите.
 
Прилагане на D-Mannose за профилактика и поддръжка при хронични цистити и възпаления:
 
Профилактичните мерки са различни в зависимост от вашата предразположеност към инфекции.
Препоръчителен режим за поддържане през първите 3 месеца:
При редки случаи (на няколко месеца) – от 2 до 4 капсули на ден.
При редовни случаи (на всеки няколко седмици) - 2-3 пъти дневно по от 4 до 6 капсули на ден.
За страдащи от интерстициален (хроничен) цистит и синдром на болезнения пикочен мехур: 2-3 пъти дневно по от 4 до 6 капсули на ден.
За хора с катетри и с постоянни катетри: 3-6 пъти дневно по от 2 до 4 капсули на ден. По-често подменяйте катетъра с нов. Вж. поставяне на катетър.
Цистит, свързан със сексуалната активност: от 2 до 4 капсули 1 час преди полов акт. Не уринирайте преди секс. След това вземете още от 2 до 4 капсули от D-Mannose. На следващата сутрин приемете още 2 до 4 капсули. Спазването на времето е важно. Един час е необходим за проникването на 90% от d-манозата в урината, затова следвайте стриктно режима в продължение поне на 3 месеца от лечението, в противен случай има вероятност да получите нова инфекция. След 3 месеца (приблизително) без инфекция, обикновено е безопасно да бъдете малко по-смели и да приемате само от време на време продукта след сексуален контакт.
 
Състав: Д-Маноза 500mg

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.
 
Противопоказания:

Не са известни. Ако сте бременна е препоръчително да се консултирате с медицинско лице, преди да започнете да приемате препарата.

Условия на съхранение:

Да се съхранява на хладно и сухо място при температури от 0 C до 25 C . Защитено от светлина и недостъпно за деца място.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър