Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Добавка Espara - NADH - Q10 - КАРНИТИН

 • Марка Espara
 • Модел 50 капсули
 • Наличност In Stock
 • 61,80 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е специално разработена комбинация от NADH, ко-ензим Q10, аминокиселината L-карнитин и витамин С за стимулиране производството на енергия на клетъчно ниво, подобряване на тъканното дишане и преодоляване на умората при повишени физически, емоционални и умствени натоварвания. Препоръчва се при нарушения на сърдечно-съдовата, имунната и нервната системи, при намалени либидо и потентност.

NADH (никотинамид аденин динуклеотид) е ко-ензим 1, биологически активна форма на никотинамида (витамин В3) във възстановена форма (т.е. след присъединяването на водороден атом към NAD), който е готов да доставя енергия, отдавайки този водород. При това NADH не само помага за производството на енергия, но и защитава митохондриите от унищожаване от активните форми на кислорода. В младежките години организмът сам си произвежда NADот никотинамид и след това го преобразува в NADH, но с напредване на възрастта и под въздействието на болести тези реакции се забавят и в крайна сметка страдат всички органи и тъкани, особено тези, в които се произвежда много енергия, а те изискват засилена защита срещу свободните радикали на кислорода. Най-чувствителни към недостиг на тази субстанция са мозъкът, сърцето, скелетната мускулатура и клетките на имунната система. Благодарение на свойствата си NADH има силен положителен ефект при:

 • · болест на Паркинсон, за която той е най-мощното натурално терапевтично средство. NADH помага за производството на допамин и защитава невроните от свободните радикали. Когато хора с болестта на Паркинсон приемат NADH, ръцете им спират да треперят, възстановява се стабилността на походката, намаляват се вибрациите на главата, облекчава се сковаността в крайниците, намалява умората;
 • · болест на Алцхаймер. При пациентите се подобрява краткосрочната памет и се забавя дегенерацията на мозъка. Подобрява познавателните функции, емоционалния баланс и времето за реакция;
 • · депресия. При почти всички, които страдат от депресия, е налице подобрение на състоянието. Предотвратява и облекчава мигренозни главоболия;
 • · хронична умора;
 • · болест на сърцето. NADH оказва ясно изразен положителен ефект при сърдечна недостатъчност, а също така понижава холестерола, триглицеридите и артериалното налягане;
 • · отслабване на имунната система. Смята се, че отслабването на имунитета с напредване на възрастта до голяма степен се дължи на намаления синтез на NADH ;
 • · повишаване нивото на енергията при спортистите, подобряване на времето за реакция и на цялостното физическо представяне. Всички, които приемат NADH, чувстват силен прилив на енергия.

Ко-ензим Q10 е едно от най-забележителните научни открития през последните няколко десетилетия. Той отговаря за производството на над 90% от цялата ни жизнена енергия. С напредването на възрастта концентрацията на ко-ензима в клетките на миокарда, черния дроб и имунната система значително намалява. При редуциране на общото му количество с 25% съществува риск от функционални нарушения и развитие на различни болестни състояния. Наблюдава се общ жизнен упадък с хронична умора и липса на енергия, нежелание за физически усилия и невъзможност за умствена концентрация, намалени либидо и потентност, зачестяване на баналните вирусни и бактериални инфекции, развите на автоимунни и злокачествени заболявания. При наличие на 75%-ен дефицит на Co Q10 настъпва смърт поради сърдечно-съдова слабост. 
Функциите на коензим Q са следните:

 • · Производство на енергия - специални миниатюрни органи вътре в клетките, наречени митохондрии, вземат мазнини и други вещества и ги превръщат в използваема енергия. Този процес изисква винаги коензим Q.
 • · Клетъчна защита - коензим Q е добър антиоксидант, използван от организма за защита на клетките от кислородните щети.

Коензим Q играе важна роля в превенцията и лечението на сърдечни заболявания, свързани с аритмия, ангина, сърдечен пристъп, високо кръвно налягане, коронарна болест, атеросклероза и сърдечна недостатъчност; диабет; мускулна дистрофия; проблеми с венците и стомашна язва. Полезното действие на коензим Q10 настъпва бавно, няколко седмици след началото на приема. Тези, които се почувстват много по-добре само няколко дни след началото на приема, значи са имали много голям дефицит на коензим Q10. Приемането на поддържащата доза от 10-30 mg дневно се препоръчва за дълъг период от време, защото отново може да се появи дефицит от Co Q10. 

Главната функция на карнитина е да увеличи по естествен път собственото производство на енергия в организма. Той повишава използването на мазнините като енергиен източник и предотвратява натрупването им в сърцето, черния дроб и скелетните мускули. Способства за намаляване на телесното тегло чрез изгаряне на излишните подкожни мастни депа. Подпомага понижаването на артериалното налягане и функционирането на сърцето. Спомага за понижаване нивото на лошия холестерол и регулира цялостно обмяната на веществата в организма. Повишава издръжливостта и ускорява възстановяването след активно спортуване чрез предотвратяване на мускулните болки, увеличава мускулната маса и нейната сила. Оказва положително влияние върху имунитета усилвайки защитните сили на организма. Увеличава издръжливостта към стрес и премахва състоянието на хронична умора.

В синергична комбинация с останалите съставки този продукт е универсална добавка към ежедневното хранене, която допринася за три ключови области - увеличена работоспособност, намаляване на умората, по-добро и бързо възстановяване.

Една дневна доза от 1 капсула съдържа: 15 мг NADH, 10 мг натурален ко-ензим Q10, 50 мг карнитин, 12 мг витамин С

Не съдържа желатин, глутен и лактоза.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър