Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Електронен апарат - AQUARION

  • Марка CaliVita
  • Модел Model
  • Наличност In Stock
  • 3 591,00 лв.


Бърза поръчка

Уредът Aquarion представлява високо производителен филтър, който произвежда йонизирана, стерилна, активирана вода богата на кислород, очистена от хлор, тежки метали и отровни вещества. Вследствие на йонизацията водата придобива или алкални или киселинни свойства. Йонизираната алкална вода е отличен антиоксидант. Нашето тяло е със слабо алкална характеристика, така че консумацията на йонизирана алкална вода поддържа нормалното функциониране на организма. Киселинната вода може да се приема единствено външно!

Водата е от огромно значение за живота на планетата. 78-98% от живите организми на земята са съставени от вода. Това означава, че нормалното съдържание на вода в тялото има ключово значение за съхраняване на нашето здраве. Водата изпълнява много задачи: тя подпомага абсорбирането на хранителните вещества, разгражда и отстранява от тялото генерираните при обмяната на веществата отпадни продукти, играе важна роля за поддържане на постоянна телесна температура (изпаряване, оросяване) и защитава най-важните ни органи, регулира нивата на електрони и протони в клетките и е незаменима за редица други важни физиологични процеси. В случай, че на човек на му достигат около два литра вода в тялото той умира от жажда. Така, че водата е не само един много важен основен градивен материал, но има и ключово значение за чувствителното равновесие в организма.

Уредът произвежда йонизирана вода и благодарение на многократното филтриране отстранява замърсителите. Чрез електрическо разделяне и променяйки нейното pH, водата може да придобие или алкални или киселинни свойства.

Повечето от храните, които консумираме създават в организма ни киселинна среда. Този ефект се усилва от определени добавки, използвани в хранителната индустрия, а също, и от определени лекарства. Идеалният случай е, когато тялото има достатъчно алкални резерви, т.е. е в състояние да компенсира киселинността. В противен случай повишената киселинност в организма може да доведе до нежелани последствия, които за кратък период от време не причиняват видими неблагоприятни ефекти, но по-късно могат да доведат до някои здравословни проблеми. Една от причините се състои в това, че за да компенсира повишената киселинност, тялото използва големи количества минерали.

Йонизираната алкална вода подпомага алкализирането на организма, поддържайки по незаменим начин здравословния алкално-киселинен баланс в тялото ни.

В молекулите на алкалната вода преобладава отрицателният заряд (една 0 и една Н молекули, 0Н-). Това я прави подходяща за ползване при необходимост от неутрализиране на свободните радикали. Свободните радикали са без заряд и представляват нестабилни молекули, съдържащи нечетен брой електрони, постоянно стремящи се да постигнат състояние на равновесие, което може да доведе до увреждане на клетъчната структура на тъканите. Това показва, че йонизираната алкална вода може да подпомогне защитата на клетките от вредното действие на свободните радикали, т.е. тя има ефект на превъзходен антиоксидант.

Йонизираната киселинна вода се прилага върху кожата само външно. Оказва изключително благоприятен ефект при хора, страдащи от гъбични заболявания, напр. гъбички на краката или ноктите; в Япония йонизирана киселинна вода се използва за лечение на обгорени повърхности върху кожата или рани. Йонизираната киселинна вода е добро средство и за превенция при запушен нос, вследствие на хрема от настинка или грип. Може значително да облекчи възпаление на мембраната на лигавицата при поленова алергия. Тя е превъзходно средство и за вагинална промивка при жените.

Внимание!

 - Йонизираната киселинна вода не е подходяща за консумация, защото по време на процеса на йонизация отрицателно наелектризираните елементи – хлор, натрий, натриеви йони и др. се натрупват на положителния електрод (на киселинната страна). Тези отрицателни йони са вредни за организма.

 - Ползата от алкалната йонизирана вода за организма е уникална. В обикновената вода един клъстер е образуван от 12-18 молекули, докато при йонизираната вода клъстерът има само 6 молекули и може много по-бързо да проникне в клетката. Тъй като при процеса на йонизация се променя структурата на клъстерите (гроздовете) вода, нейната възможност за хидратация се увеличава дори шест пъти.

 - Важно е да се знае, че използването на алкалната йонизирана вода трябва да става постепенно, на етапи. При началния етап на употреба в продължение на 4-7 дни трябва да се пие алкална йонизирана вода в най-ниска степен и едва след това може да се премине към по-високо ниво на алкалност.

При използване на йонизирана вода се образуват значително количество отрицателно заредени йони, твърде подобно както при естествени условия – край водопад или морски бряг, за които е добре известно, че се отразяват благоприятно на човешкото здраве. В такива моменти нашата естествена защитна система се активизира и засилва, затова е по-трудно да се разболеем.
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър