Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Добавка Espara - КОРАЛОВ КАЛЦИЙ - ВИТАМИН Д3

  • Марка Espara
  • Модел 60 капсули
  • Наличност In Stock
  • 24,30 лв.


Бърза поръчка

Коралът "Санго" е уникална разновидност на кораловото семейство Scleractiniaceae, което се среща единствено в района на японските острови. Той съдържа сензационно високо количество лесно усвоим калций в пълноценна комбинация с всички необходими микро- и макроелементи (около 69!), аминокиселини и ензими, участващи в синтезата на костна сустанция, ДНК и различни хормони. Поради свойството на кораловия калций да регулира транспорта на калциевия йон в клетъчната мембрана и да възстановява нормалната възбудимост и проводимост в нервната и мускулната тъкан, лекарите от цял свят го прилагат успешно за допълнителна биоактивна корекция при много хронични заболявания: артрит и ревматизъм, остеопороза, диабет, проблеми с храносмилателния тракт, черния дроб и жлъчните пътища, сърдечно-съдови, кожни и злокачествени заболявания, епилепсия и различни състояния на парализа, катаракта, множествена склероза, лупус и пр.

Виждаме много реклами, подтикващи хората да приемат повече калций, но трябва да се знае, че калцият не може да свърши добре своята работа, ако нивото на Витамин Д в организма е ниско. Двете съставки действат синергично и при дефицит на която и да е от тях, се получава остеопороза и фрактура на костите.

Витамин Д се отнася към групата на мастно-разтворимите витамини. Той се изолира под няколко метаболитни форми, но тези с най-важно значение за нас са витамин Д2 (ергокалциферол), и витамин Д3 (холекалциферол). В нашия организъм те имат ключова роля в калциево-фосфорната обмяна. Всъщност, самият витамин се счита за прехормон, активирането на който се осъществява по няколко биохимични пътя в черния дроб и бъбреците. Витамин Д стимулира калциевата абсорбция в тънките черва и повишава калциевата реабсорбция през бъбреците. Другият ключов момент в неговото действие е ролята му в костното формиране и ремоделиране. Рецептори за витамин Д се откриват върху клетките на мозъка, сърцето, половите жлези, гърдата, имунната система и др. Това дава основание да се мисли, че функцията на хормона е далеч по-широкообхватна. Недостигът му се асоциира с високо кръвно налягане, периферни съдови промени, влошаване на паметта, афективни разстройства, множествена склероза, заболявания на периодонта и др. Вече има достатъчно данни, навеждащи на мисълта, че той се намесва в клетъчната диференцияция и пролиферация и усилено се търсят доказателства за ролята му в профилактиката и терапията на автоимунни и злокачествени заболявания за в бъдеще.

Една дневна доза от 1 капсула съдържа: 890 мг санго корали (от тях 311 мг калций), 5 мкг витамин Д3

Не съдържа желатин, глутен и лактоза.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър