Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

GUGGULSTERONES 40mg 120 Vegetarian Capsules - регулира холестерола*

  • Марка Biovea
  • Модел 120 капсули
  • Наличност In Stock
  • 31,50 лв.
  • 9,50 лв.


Бърза поръчка

СРОК НА ГОДНОСТ:  30.03.2017

Помага за поддържане на здравословни нива на холестерола, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Оптимизира функцията на щитовидната жлеза, стимулира метаболизма и предпазва от затлъстяване, подобрява термогенезата и изгарянето на мазнини. Облекчава артритни болки и възпаления.

Състав: Екстракт от Гугулу гума 10% 400 мг, при което се получават 40 мг гугулстерони; Царевично нишесте 20 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема по една капсула два пъти дневно между храненията или според предписанието на лекар.

Опаковка: 120 капсули в контейнер.

Какво са Гугулстероните и откъде идват?

Гугулстероните са растителни стероли, извличани от Мукул миртовото дърво, известно още като гугул или балсамово дърво Commiphora Mukul , намаляващи холестерола и триглицеридите в кръвта, толкова ефективно, както някои статинови лекарства. Разпространено най-вече в Индия, това дърво е тясно свързано с растението, осигуряващо аромат на смирна, описано в Библията.

Смолата на дървото се нарича gum (гума) Guggul или Guggulu. Традизионните Аюурведа лечители в Индия за се позовавали на тази смола за лечение на артрит и затлъстяване, в продължение на векове. Интересното е, че още 600 г. пр. Хр. смолата е давана на хора, които са страдали от заболяване, свързано с редовното прекаляване с храни, богат и спокоен начин на живот, познато в наши дни като атеросклероза.

Как действат Гугулстероните и какви са научните доказателства за това?

Гугулстероните още от векове са били използвани от традиционната аюрведична медицина. Проучванията показват, че гугулу може да засили здравето на сърцето, като помага за поддържане на вече нормираните нива на холестерола.

Изследваниета също така разкриват, че рафинираната смола (Gugulipid) потиска образуването на артериално-втвърдяваща плака.

Установено е, че активните съставки в Гугулстероните намаляват нивата на холестерола и мазнините, по този начин ефекивно намалява и риска от сърдечно-съдови заболявания. Гугулстероните също така могат да помогнат при артритни възпаления и за намаляване на теглото. Изследванията показват, че гугулстероните намаляват производството на холестерол от черния дроб, тъй като действат като антагонисти на рецепторите за солите на жлъчната киселина. Така наред с общия, намаляват нивата и на „лошия холестерол” (LDL) и триглицеридите. Паралелно с това гугулстероните стимулират производството на хормоните на щитовидната жлеза, увеличавайки метаболизма и производството на енергия в тялото. Освен че стимулират термогенезата, гугулстероните предотвратяват отлагането на нова мастна тъкан.

Съдържащите се в гугулстероните тритерпен и миранол А имат мощни противовъзпалителни свойства. Ин витро и ин виво изследванията показват, че те могат да спрат превръщането на доброкачествените в злокачествени тумори (спират ангиогенезата),а освен това прекъсват цикъла на размножаване и провокират саморазрушаване в редица видове ракови клетки, включително и в резистентните на химиотерапия клетки, без да засяга здравата тъкан.

В суплементната промишленост гугулстероните са включени в състава на комплексни фет-бърнери като стимулатори на термогенезата по време на нискокалорийни хранителни режими и интензивни тренировки, както и в продукти за стимулиране на щитовидните хормони или за подобряване на липидния баланс и понижаване на холестерола.

Съществуват ли странични ефекти?

Леки странични ефекти могат да включват раздразнен стомах, лавоболие, гадене, повръщане, диарични изпраениния, диария, оригване и хълцане. Също така гугулстероните могат да причинят алергични реакции, като обрив или сърбеж. Тези ефекти се проявяват при високи дози.

Взаимодействия с лекарства:

Екстрактът от гугулу не трябва да се приема заедно с Варфарин, Аспирин, нестероидни противовъзпалителни средства или други медикаменти за разреждане на кръвта (антикоагуланти). В комбинация с тях гугулстероните увеличават риска от тежки и неконтролируеми вътрешни кръвоизливи.

Заради биохимичните си свойства, екстрактът от гугулу може да взаимодейства със синтетичните щитовидни хормони и др. медикаменти за лечение на щитовидни разстройства. Приемани заедно, гугулстероните и тироидните медикаменти увеличават риска от „щитовидна буря” – потенциално животозастрашаващо състояние, характеризиращо се с бурно свръхпроизводство на щитовидните хормони. Приемът на гугулстерони силно намалява ефекта от медикаменти като Пропранолол (симпатиколитични неселективни бета-блокери) или Дилтиазем (не-DHP блокери на калциевите канали), които се използват за лечение на високо кръвно налягане, гръдна жаба и някои видове аритмия.

Гугулстерони не бива да се употребяват при лечение на щитовидни разстройства, включително при хипотироидизъм или хипертироидизъм. При хората с чернодробни или бъбречни заболявания, екстрактът от гугул може да не се метаболизира нормално, поради което употребата му не е препоръчителна. По тази причина се препоръчва преди употребата му да се консултирате с лекар, който да определи дали тя е безопасна за вас.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър