Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

LYCOPENE 10mg - 60softgels - мощен антиоксидант

  • Марка Biovea
  • Модел 60softgels
  • Наличност В наличност
  • 36,50 лв.
  • 29,00 лв.


Бърза поръчка

LYCOPENE 10mg - 60softgels - мощен антиоксидант

Ликопен: Хранително фитовещество, получено от червени домати, което ограничава опасността от ракови и сърдечносъдови заболявания

  • Мощен антиоксидантен ефект.
  • Спомага за забавяне стареенето на кожата, предпазва от старчески петна.
  • Важно съединение, съдържащо се в червените домати
  • Каротеноидите носят ползи за здравето на организма
  • Влияе благоприятно върху обмяната на холестерола


Какво е ликопен?

Ликопен е удивително хранително фитовещество. Съвременните изследвания разкриват неговите антиоксидантни свойства и го определят като важно съединение, съдържащо се в червените домати. Дори и да спазвате хранителен режим, богат плодове и зеленчуци, за постигане на оптимално здраве, набавянето на необходимата ежедневна доза ликопен може да се окаже трудно. Biovea предлага възможност да обогатите храната си с това здравословно съединение чрез лесните за прием дражета ликопен.

Интересът към ликопена расте непрекъснато заради редицата съвременни епидемиологични проучвания, според които ликопенът може да намали опасността от рак и сърдечносъдови заболявания. Хранителен режим, богат на каротеноиди, се свързва с няколко здравословни ползи за организма. Ликопенът притежава уникални структурни и химически характеристики, на които се дължи биологичната му активност в човешкия организъм.

Как действа ликопенът?

Много от здравословните въздействия на ликопена се дължат на неговото свойство да предпазва клетките от окислителни увреждания. Макар че не са проведени достатъчно изследвания върху ликопена в сравнение с другите каротеноиди, проучванията разкриват, че ликопенът е доста по-силно средство за прочистване от кислородните радикали от другите основни каротеноиди в храната.

Ликопенът се свързва с възможността за намаляване на риска от развитие на рак на дебелото черво. Наскоро публикувано голямо изследване в Италия показва намаляване на опасността от рак на дебелото черво (коефициент на вероятност 0.49-0.68) при участници, консумирали доматени продукти всеки ден в сравнение с такива, консумирали доматени продукти един път в седмицата.

Обратната зависимост между рака на гърдата и ликопена също се проучва. Съвременно изследване в Бостън разглежда връзката между ликопена в гръдната тъкан и риска от рак на гърдата. Проучванията върху плъхове показват, че когато те се третират с обогатено с ликопен екстракционно етерично масло от домат, развиват по-малко като количество и по-малки като размер тумори от контролната група плъхове.

Връзката между ликопена и сърдечносъдовите заболявания също е изследвана. Учените правят предположения, че ликопенът може да повлияе положително върху метаболизма на холестерола заради антиоксидантните си свойства. Изследователите допускат, че ликопенът е способен в умерена степен да понижи стойностите на холестерола.

Има ли странични ефекти?

Ликопенът е нетоксичен и често присъства в хранителния режим. Не са известни странични ефекти.

 Употреба: Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър