Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

НИГАРИ - МАГНЕЗИЕВОТО ЧУДО ОТ ЯПОНИЯ 100 ГР.

  • Модел 100 gr
  • Наличност 2-3 Days
  • 8,90 лв.


Бърза поръчка

Нигари е естествена добавка богата на морски магнезий. Основният компонент на нерафинираното Нигари е магнезиевия хлорид – повече от 95%, както и още над 100 други минерални соли и микроелементи.

  Името Нигари е свързано с японската дума за „горчиво“. В сравнение с магнезиевия хлорид на прах произведен в лабораторни условия вкусът на Нигари е приятен и много по-малко горчив, а това е от съществено значение, защото това е първият естествен морски магнезий на кристали, който може да приемате вътрешно.

  Магнезиевите кристали се добиват в провинция Цинхай в Китай (Вътрешна Монголия), в защитена среда при надморска височина от 3700 до 4500 метра. След дехидратиране в солените езера се получава магнезиев хлорид естествено концентриран, без химическа обработка или добавки.

  Продуктът след това се пречиства в Япония до получаване на известните снежнобели кристали. Ползите от магнезия твърде често се пренебрегват. Противно на това, в което много хора вярват, не калция е най-нужния микроелемент за нас, а магнезия, който е изчезнал от нашия хранителен режим, заради преработването на зърнените култури, от една страна, а също така и поради интензивното земеделие. Други причини за недостиг на магнезий са рафинирането на солта, от което се губи голямо количество магнезий, консервантите, използвани в хранително-вкусовата промишленост, а също и консумацията на алкохол.

  Ежедневните ни нужди от магнезий са между 350-480мг. Магнезият не е лекарство, това е хранителна добавка,която е абсолютно необходима, тъй като пълната й липса е несъвместима с живота. Той е необходим за всички биохимични процеси в тялото, метаболизъм, синтез на нуклеинови киселини и протеини, и повечето функции, като клетъчното размножаване, производство на енергия, предаване на импулси в нервите. В последния случай, магнезият е дълбоко свързан с калция тъй като осигурява фиксирането му, и е една от основните храни на нервните клетки; във всички заболявания на нервната система (нервност, депресия, безсъние, тревожност…) се открива магнезиев дефицит. 

  Магнезият е мощен антидепресант, който трябва да се предпочита пред някои лекарства със смъртоносни странични ефекти. Вече е доказано, че магнезият присъства във всички тъкани и органи. Участва в гладкото протичане на всички основни функции на организма, без изключение. Тъй като тялото все още няма резерви на магнезий се нуждае от постоянна доставка ежедневно, за да изпълнява своите физиологични нужди, в противен случай ще настъпят смущения .Хроничната липса и недостиг на магнезий се свързват със стомашно-чревни проблеми и може да доведат до дългосрочни щети с фатален край.

  Хроничната умора и липсата на енергия, емоционални реакции, депресия, ускорен пулс, объркване, гняв, нервност, раздразнителност, неспособност за ясна мисъл, безсъние, мускулни спазми, тремор, конвулсии, чувствителност, прекомерна болка, съдови проблеми, втвърдяване на артериите, артрит, сърдечносъдови заболявания, съдови спазми, спазми, сърцебиене са една част от проблемите, когато магнезия е в недостатъчно количество.

Установено е, че приема на Нигари е с много положително действие върху:
- тревожност и съпътстващите признаци: усещане за буца в гърлото, стягане в гърдите, сърцебиене, нарушения на съня и др.
- различни болки, без органно или функционално обяснение, които най-често са главоболие или мигрена, болки в гърба, мускулни и ставни болки. 
- различни инфекции: магнезия е много мощен бактерицид (резултатите са изумителни). 
- нервно-мускулната възбудимост, включително неконтролирани мускулни контракции в клепачите, мускулни крампи. 
- хипертиреоидизъм: той е мощен регулатор на щитовидната жлеза
- рахит: активира костна алкална фосфатаза. Нигари е от ключово значение за усвояването на калция. 
- Чернодробно увреждане: Нигари активира ензими за регенерация на захари. 
- бременност: от 2-рия месец нуждата от магнезий обикновено се увеличава по време на бременността заради плода.
- тромбоза: Нигари активира тромбоцитите. Това е най-добрата анти-коагулант и анти-тромбин терапия. 
- храносмилането: Нигари активира храносмилателните ензими. 
- витамини: Витамин С е активен само в присъствието на магнезиеви йони. 
- сърдечно-съдова система: магнезиевите йони помагат на кръвоносните съдове да се отпуснат. Нигари регулира ритъма на сърцето, стимулира добрия холестерол, намалява триглицеридите. 
- живот на възрастните хора: с възрастта, съдържанието в кръвните клетки на магнезий има тенденцията да намалява. Нигари приеман редовно забавя стареенето на клетките и премахва свободните радикали. 
- рани: Всяка рана е опасна пролука за нашествие на отрови и микроби. Тялото реагира незабавно чрез мобилизиране на локални антитела, левкоцити, макрофаги, които атакуват микробите. Всички рани трябва да бъдат лекувани вътрешно и външно с Нигари. Този метод не притежава недостатъците на алкохолните продукти, които частично некротизират клетките в раната, като по този начин възпрепятстват тяхното зарастване.
- рак: Нигари не лекува рак, но предотвратява появата му чрез редовна употреба. Въпреки това, в случай на доказан рак, се препоръчва да се добави редовен прием на Нигари. Това укрепва имунната система и ще се почувствате по-добре.


 
Няколко актуални изследвания показват, че човек, който приема недостатъчно количество магнезий, се намира в риск от развитие на диабет. Здравните проблеми, като инсулинова резистентност и диабет са силно свързани със затлъстяването, така че, контролирането на нивото на кръвната захар е ключов фактор в управлението на здравословно тегло. Дозировка: 20g Нигари в 1 литър вода – Напитката се държи в хладилник. Преди всяко хранене 150 – 200 ml.

  
Нигари се консумира разтворен във вода – разтворът на нигари във вода наричаме “магнезиева вода”. Тук ще намерите начинът на приготвяне на магнезиева вода, както и обичайните дозировки при различни състояния. 
  

РЕЦЕПТА ЗА МАГНЕЗИЕВА ВОДА:

- 1 литър вода

- 20 грама нигари (доза за възрастни) или
- 10 грама нигари (доза за деца)
- Лимонов сок или чай (по желание)

За получаване на магнезиева вода:
Нигари просто разредете в посочените пропорции и разбъркайте докато се смеси.Готовата напитка се държи в хладилник. Може да добавите лимонов сок или чай за да притъпите горчивата жилка на сместа и да я направи по-приятна за пиене.
Препоръката е да се пие една чаша магнезиева вода на ден. Най-добре е това да става на празен стомах сутрин, преди закуска.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър