Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

OSTEO COMPLEX - за кости и опорно-двигателен апарат

  • Марка AD Medicine
  • Модел 237 ml
  • Наличност In Stock
  • 39,50 лв.


Бърза поръчка

Специална формула за костната система и опорно-двигателния апарат. Биологично активни вещества в колоиден разтвор

Нето тегло: e 237 мл / 8 OZ

Действие: Калцият е макроелемент, който участва в изграждането на костите и минерализацията на зъбите. 99% от него се намира в костите под формата на хидроксифосфатит. Нормалната серумна концентрация на калция е 2,2 - 2,7 ммол/л, а на йонизирания 1,1 - 1,3 ммол/л. 40% от серумния калций е свързан с протеини.

60-65% от магнезия също се намира в костите. За правилната абсорбция и действие на калция в костите съотношението калции/магнезии трябва да се поддържа 1:2. Когато то е нарушено в полза на калция се образуват екзостози (шипове), калцификати в меките тъкани и калциеви конкременти в бъбреците. Калцият с магнезия участва в предаването на нервните импулси и реализирането на мускулните съкращения. Отделно калцият участва в системата на кръвосъсирването. Дневните нужди от калций за мъже и жени преди менопауза за 1000 мг, а при жени в менопауза - 1500 мг. Калциевият оротат и магнезиевият оротат се характеризират с по-добра резорбция в организма в сравнение с други техни форми (карбонат, глюконат).

Витамин D (холикалцифеол) стимулира резорбцията на калция в червата и участва в калциево-фосфорната обмяна. Соевият иприфлаовон повлиява костния turn-over като потиска остеобаластите и стимулира остеокластите. Две са основните заболявания характеризиращи се с нарушение на костната плътност- остеопороза и остеомалация. Остеопорозата е системно заболяване на скелета, което се характеризира със загуба на костна маса и влошаване на микроархитектониката на костната тъкан и се придружава от повишен риск от фрактури. Остеопорозата е количествено нарушение на костната плътност. 95% от остеопорозата е първична. 1/3 от жените в менопауза развиват остеопороза. Остеомалацията е качествено нарушение на костната плътност изразяващо се в недостатъчна минерализация на костта.

Показания: Osteo Complex се прилага при начална остеопороза (остеопения), за предпазване от рахит и кариес, в периода на бърз растеж на децата за по-добро изграждане на скелета, за по-бързо заздравяване на костите след счупване. 

Дозировка: В периода на активен растеж и за предпазване от кариес от 5-10 мл дневно (според възрастта).

При жени преди менопауза по 10 мл, при мъже и жени в менопауза по 15 мл дневно разделени на 2 приема - 5 мл сутрин и 10 мл вечер.
Странични ефекти: Не се наблюдават в препоръчваните дози.

Продуктът се приема преди хранене, може да се разрежда с вода или сок.

Условия за съхранение: Съхранява се при стайна температура на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място. След отваряне да се съхранява в хладилник.

Състав и хранителни стойности: 15 мл колоиден разтвор съдържа следните биологично активни вещества:

Обща енергийна стойност 3 ккал
Общо въглехидрати 0,75 г
Витамин D (холекалциферол) 10 µg
Калций (калциeв цитрат и калциев орорат) 1200 mg
Магнезий (магнезиев цитрат и магнезиев оротат) 250 mg
Цинк (цитрат) 8 mg
Соев иприфлавон 100 mg
Нe съдържа алкохол, пшеница, скорбяла, яйчен белтък. Няма примеси на тежки метали и други опасни за човека вещества.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър