Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Pomegranate Extract with CocoaGold (нар екстракт) - антитуморен

  • Марка LifeExtension
  • Модел 30 капсули
  • Наличност In Stock
  • 49,00 лв.


Бърза поръчка

Хранителна добавка Pomegranate Extract + CocoaGold - Мощен антиоксидантен ефект. Противодейства на генерирането на свободни радикали и ограничава разпространението на ракови клетки.

Нарът е един от най-мощните природни антиоксиданти. Хапчето нар дава на организма ви всички онези полезни вещества, които се съдържат в сока от нар, без да натрупвате калории и захар (фруктоза).

Нарът съдържа полифеноли, които имат антиоксидантно, антивирусно и антитуморно действие. Нарът помага за поддържане на здравословни нива на холестерола и триглицеридите, а скорошно изследване посочва, че нарът притежава съставки, които са от значение при остеоартрит и проблеми с простатата. Изследвания разкриват, че екстрактът от нар се усвоява на 95%, което е далече повече от всеки друг плодов екстракт от този вид, съдържащ полифенол.

Само една капсула Pomegranate Extract with CocoaGold™ Capsules е равна на 400g сок от нар (или това са 24 нара) с добавени какаови полифеноли.


Въздействие върху естрогена

Една киселина, открита в нара, изглежда, че блокира ароматазата – ензим, който преобразува андрогена до естроген – хормон, който участва в развитието на рака на гърдата. Много жени с рак на гърдата приемат лекарство, наречено ароматаза инхибитори - като Pfizer’s Aromasin, Novartis’ Femara и AstraZeneca Plc’s Armidex - които пречат на естрогена да стимулира туморите. Чен и неговият екип изследвали дали съставките или фитохимикалите в нара могат да пресекат и напълно да блокират развитието на рака. Учените открили, че 10 природни съставки в плода имат потенциала да предотвратят рака на гърдата, свързан с естрогена. Чиуан Чен, от лечебния изследователски онкологичен център „Сити ъф Хоуп” в Дуарте, щата Калифорния, вярва, че съставките не биха могли да заместят ароматаза инхибиторите, тъй като не са толкова мощни като реалните лекарства. Тези компоненти могат да бъдат полезни по-скоро за предотвратяването, отколкото за лечението на вече появил се рак.

Нарът и ракът на простатата

Екстрактът от нар може да предотврати рака на простатата или да забави развитието му, ако резултатите от лабораторните експерименти, провеждани в Университета Уисконсин в Мадисън, дадат обяснение на практическите ползи от него. Нарът е богат на полифенолни съединения, които придават на сока по-високи антиоксидантни свойства от тези на червеното вино и зеления чай. Когато учените инкубирали ракови клетки на простатата в ниска концентрация на екстракт от нар, наблюдавали ограничаване на нарастването на раковите клетките в съответствие с дозата. В простатните ракови клетки, породени от мъжките хормони (андрогени) и изявата на специфичния простатен антиген, лечението с екстракт от нар намалява андрогенните рецептори и изявата на специфичните простатни гени (PSA). Когато човешките простатни ракови клетки били инжектирани на мишки, захранвани с екстракт от нар, това отложило появата на тумори. Туморният растеж в значителна степен спрял и животът на мишките бил удължен.

При мъже с рецидив на рак на простата, приемането на сок от нар по 250g на ден значително удължава времето на увеличаване на нивата на простатния специфичен антиген, индикация за рак на простатата. Преди мъжете от проучването да започната да консумират сок от нар, средното време за удвояване на числеността на специфичния простатен антиген – мерна единица за туморна активност, е 15 месеца. Средното време след лечението се увеличило на 37 месеца. Оказва се, че има почти 2 години удължаване на времето за удвояване. Сокът от нар съдържа редица антиоксиданти, за които се смята, че имат противораков ефект. Сокът от нар съдържа растителна субстанция подобна на естрогена, наречена фитоестрогени, които могат да бъдат полезни в борбата с рака на простата. Терапията със сок от нар се понася добре и не се наблюдават сериозни странични ефекти. В допълнение към удълженото времето за удвояване на простатния специфичен ген лабораторните изследвания показват ограничаване на деленето и разпространението (пролиферацията) на раковите клетки и нарастване на броя на умиращите ракови клетки. Изследвания на урината потвърдили наличието на антиоксиданти на нара у всички тествани мъже.

Екстрактите от нар имат потенциала да спрат пролиферацията (разпространението), растежа и инвазията на простатните ракови клетки у човека.

Проучвания в повече от един центрове за въздействието на студено пресовано масло (Oil) от нар, от масло от семките на нара, извлечено посредством суперкритичен въглероден диоксид (S) и за въздействието на полифенолите във ферментиралия сок (W), на полифенолите от околоплодника (Р) върху растежа на човешките простатни ракови клетки in vivo, и /или върху разпространението, цикъла на клетъчно разпространение, апоптозата, генната изява и инвазията в подложката в условия in vitro. Маслото, W и P рязко спират разпространението на раковите клетки LNCaP , PC-3 и DU 145 в линията на човешките ракови клетки на простатата. Дозата P, която е необходима за спирането на пролиферацията на линията на раковите клетки LNCaP с 50% (ефективна доза (50)) e 70 microg/ml, като обикновените простатни епителни клетки (hPrEC) значително по-слабо се повлияха (ефективна доза (50) = 250 g/ml).

Tова проучване разкрива значителното противодействие срещу човешкия рак на простатата на веществата, произведени от нар.

Концентрирания сок от нар подобрява липидния профил при пациенти диабетици с хиперлипидемия.

Това проучване оценява ефекта от консумирането на концентриран сок от нар върху липидния профил на пациенти с диабет от тип II с хиперлипедемия. В това полуекспериментално проучване 22-ма иначе здрави пациенти с диабет, 14 жени и 8 мъже, бяха набрани сред пациенти от Иранското дружество на диабетиците. За 8 седмици у пациентите бяха установени изходни стойности за нормален хранителен режим преди началото на интервенцията с концентриран сок от нар. В периода преди началото на проучването бе въведена 24-часово забрана на вредните храни и ежедневно бяха водени хранителни досиета (записват се богатите на флавоноид храни) в продължение на 10 дни. В края на осмата седмица бяха направени антропометрични и биохимични оценки. Оттогава нататък пациентите консумираха по 40g на ден концентриран сок от нар в продължение на 8 седмици, през които оценката на храненето беше продължена. След приключване на проучването антропометричните и кръвните индекси бяха отново оценени. След консумацията на концентриран сок от нар, беше наблюдавано значително намаление на общия холестерола, липопротеиди с ниска плътност (LDL-C)/ липопротеиди с висока плътност (HDL-C) и общия холестерол и HDL-C. Но нямаше значителна промяна в концентрацията на серумните триглицериди и HDL-C. Антропометричните индекси, физическата активност, видът и дозите орални хипогликемични агенти и приемането на хранителни вещества и богати на флавоноид храни не показаха промяна по време на периода на консумация на концентрирания сок от нар. Заключението е, че консумацията на концентриран сок от нар може да намали рисковите фактори за сърдечни болести при пациенти с повишено съдържание на липиди в кръвта и включването му в режима им на хранене може да окаже благотворно въздействие.

Сокът от нар съхранява азотния оксид

Сокът от нар предпазва азотния оксид от окислително разрушаване и повишава биологичната активност на азотния оксид.

Сокът от нар, богат източник на мощни флавоноидни антиоксиданти, бе изследван във връзка със способността си да предпазва азотния оксид от окислително разрушение. Бе установено, че сокът от нар е мощен стабилизатор на суперокисното, опосредствано от анионите, изчезване на азотния оксид. Сокът от нар е далеч по-мощен от неферментиралия гроздов сок, сока от синя боровинка, от червеното вино, аскорбиновата киселина (витамин С) и DL-алфа-токоферол (витамин Е). Тези наблюдения разкриват, че сокът от нар притежава силно антиоксидантно действие, което води до предпазване в изключителна степен на азотния оксид от окислително разрушение и така увеличава биологическата активност на азотния окис.

Препоръчителна употреба:

Да се приема 1 капсула дневно с или без храна, или според предписанието на лекар.

Състав: 

Помела Нар екстракт 400 мг.
Нар 5:1 екстракт 100мг.
Какао Голд екстракт 112мг.

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти

Опаковка: 30 капсули в контейнер

Противопоказания: Консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете да използвате този продукт, ако приемате лекарства срещу апоплексия, антидепресанти или психотропни медикаменти, или медикаменти за някои от видовете високо кръвно налягане (напр. такова, причинено от блокери на калциевите канали).

Условия на съхранение: Да се съхранява на хладно и сухо място при температури от 0 C до 25 C . Защитено от светлина и недостъпно за деца място.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър