Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

RHODIOLA 300mg - при умора

  • Марка Biovea
  • Модел 30 капсули
  • Наличност В наличност
  • 17,00 лв.


Бърза поръчка

RHODIOLA 300mg 30 Capsules

Оказва положително влияние върху нервната система. Има антистрсови антидепресантен ефект. Подобрява паметта и концентрацията. Намалява умората и повишава работоспособността. Спомага за бързото възстановяване след продължителни натоварвания. Имуностимулиращо и антираково въздействие. Защитава сърдечносъдовата система. Стимулира либидото.
 
Съставки: Rhodiola rosea (root) 300mg
Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.
 
Употреба: Да се приемат 1 или 2 капсули дневно или според предписанието на лекар. През първите няколко седмици да се приема рано през деня, за да не пречи на съня.
 
Опаковка: 30 капсули в контейнер
 
Какво представлява радиолата?
Rhodiola rosea (розова родиола) е растение, характерно за Европа, Азия и арктическия регион. Наричана още „златен корен”, розовата родиола вирее най-вече на висока надморска височина в Азия и Европа. Тя е основен продукт в храната на много източноевропейски и скандинавски страни от векове. Съвсем отскоро ние на Запад открихме изумителните свойства на родиолата.
 
Защо да приемаме родиола?
Руски изследователи откриват, че родиола розеа притежава адаптогенни свойства. Адаптогените са естествени вещества, притежаващи свойството да повишава способността на тялото да се адаптира към стресови ситуации.
 
• Устойчивост на стрес: Адаптогените увеличават способността за ефективно използване на клетъчното гориво и общата работоспособност. Според изследванията родиола розеа притежава свойството да увеличава резистентността на организма към редица химични, биологични и физически стресови фактори. Подпомага за нормализирането на процесите в тялото, когато то е подложено на стрес
• Възстановяване: Родиола розеа е популярна сред спортистите поради доказаната си способност да съкращава периода на възстановяване след продължително натоварване, намалява мускулната болезненост, повишава нивата на ензимите, РНК и протеините отговорни за мускулното възстановяване. Rhodiola (Златен Корен) повишава енергията в мускулните клетки, синтезата на гликоген в мускулите и в черния дроб и анаболната активност. Адаптогенните ползи от родиола розеа се дължат и на нейната способност да увеличава нивата на бета-ендорфин в кръвната плазма, като така се предотвратяват хормоналните отклонения, провокирани от стреса. Докато приемат екстракт от родиола розеа, спортистите усещат общо подобрение на представянето си и на физическата си форма.
• Концентрация и памет: Когато се използва системно, родиола розеа подобрява паметта и концентрацията. Тестван върху група студенти, подложени на стрес по време на изпитна сесия, екстрактът от родиола розеа показва положителни резултати. Значително подобрение се наблюдава във физическото състояние, умствената дейност и в общото благосъстояние. Доказано е, че родиола розеа регулира режима на съня, намалява пристъпите на сънливост, умствената умора и безпокойството. По време на приема на екстракт от родиола розеа се наблюдава значително по-голяма емоционална уравновесеност, повишена мотивация и концентрация.
• Рак: Изследванията сочат, че родиола розеа усилва противодействието срещу токсините и образуването на „лоши клетки“. Ефикасността на родиола розеа като противораков агент все още се изследва. Досега родиола розеа разкрива своя потенциал в тази насока, когато се използва заедно с предписаните противоракови лекарства.
• Имунна система: Веществата, открити в родиола розеа подсилват имунната система – което е от изключителна необходимост за раковоболните пациенти. Също така стимулира и защитава имунната система, като възстановява хомеостазата (метаболитния баланс) в тялото.
• Сърдечно здраве: Изследвания на родиола розеа сочат, че тя . Родиола розеа е изследвана заради своето несъмнено качество да смекчава уврежданията от стреса и дисфункцията в сърдечносъдовите тъкани. Родиола розеа дава надежда на пациенти с висок риск от сърдечносъдови заболявания.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър