Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

SAW PALMETTO 160mg - 240softgels

  • Марка Biovea
  • Модел 240softgels
  • Наличност In Stock
  • 51,00 лв.


Бърза поръчка

SAW PALMETTO 160mg - 240softgels

За здравето на простата и уринарния тракт

 
• Подпомага нормалната функция на простата

• Увеличава физическата сила
• Спомага за хормоналния баланс и при двата пола

• Укрепва имунната система
• Повишава либидото
 
Какво е Сао палмето?
 
Сао палмето се използва широко в Европа и Канада от години и по-отскоро - в САЩ. Известно е още като Serenoa repens, Serenoa serrulata и sabal. Плодовете му са изключително богати на мастни киселини и фитостероли. Екстрактите от плодовете на сао палмето са били обект на усилено проучване за лечение на инфекции на уринарния тракт. Често екстрактът се използва и при други здравословни проблеми. Саопалмето вирее на горските почви в южните части на окръг Хайлендс, щата Флорида в САЩ.

 Сао палмето е ветриловидна палма (Arecaceae tribe Corypheae). Листата й с гола дръжка завършват с ветрило от  20 листчета. Дръжката е въоръжена с фини остри зъбчета, откъдето произтича и названието на този вид. Листата са светлозелени в средата и сребристобели по краищата. Те са с дължина 1-2 м, а по-малките листчетата достигат до 50-100 см. Те са подобни на листата на ниската палма от рода Sabal. Цветовете са жълто-бели с диаметър около 5 мм, събрани в гъсто съцветие метлица с дължина до 60 см. Плодът е с голяма червеникаво-черна костилка. Той е храна за дивите животни, а в миналото с него са се хранели и хората. Частта от сао палмето, която се използва, е плодът, чиито съставки са свободни мастни киселини и стероли, стандартизирани до 85-95%.


Как действа сао палмето?

 
Съществуват доста изследвания и доказателства в подкрепа на ползите от саопалемто върху простата и уринарния тракт. Приблизително 50% от мъжете над 50-годишна възраст страдат от доброкачествена простатна хиперплазия (BPH) – увеличение на простатата. Един мъж на всеки седем над тази възраст ще бъде диагностициран с рак на простатата.

Сао палмето може да е толкова ефективен в лечението на BHP, колкото традиционните лекарства. Клиничен опит, проведен във Франция, съобщава, че броят на случаите, в които мъжете уринират през нощта, намалява с 45%, а количеството на отделената урина се увеличава с 50%.

В друго изследване в продължение на 12 седмици на 1300 мъже, страдащи от увеличена простата, се дава екстракт от соу палмето. Участниците отбелязват, че по-рядко уринират през нощта и отделят по-голям обем урина.

 В допълнение, анализ на клинични изследвания на саопалмето, публикуван от Журнала на американската медицинска асоциация (JAMA), разкрива, че мъжете, приемали сао палмето съобщават два по-често за облекчаване на симптомите в сравнение с тези, които са третирани с плацебо.

 
Кой се нужда от сао палмето?

 
Основно сао палмето се използва за лечение на болестни състояния, свързани с
доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ). Няколко фактора са разпознати като играещи важна роля за развитието на ДПХ. Първо, функционирането на тестисите и критичното ниво на андрогени са съществени за развитието на ДПХ. Второ, промяната в андрогенния метаболизъм на простатната жлеза благоприятства натрупването на дихидротестостерон (DHT) и трето, увеличава се съотношението на естрогените в кръвната плазма спрямо андрогените. Смята се, че сао палмето спира действието на тестостерона върху простата, което предизвиква увеличаване на простата, а това пречи на уринарния поток. Сао палмето улеснява уринирането и намалява честотата и спешността на уриниране при мъже с ДПХ.

 
С
ао палмето се предлага и като афродизиак за мъже и за жени. То спомага за изграждането на мускулите и мускулните тъкани. Съдържа многообразие от мастни киселини, включително лауринова киселина, олеинова киселина, миристинова киселина и палмитинова киселина, фитостероли (растителни стероли) и полизахариди.

 
С
ао палмето се използва също за лечение на възпаления на пикочния мехур, хроничен бронхит и др. заболявания. Мастните киселини в сао палмето оказват инхибиращ ефект върху тестостерона в простатата. Сао палмето предотвратява преобразуването на тестостерона в дихидротестостерон, което обикновено кара простатните клетки да се размножават и води до оплешивяване при мъжете. Билката сао палмето предотвратява закачането на DHT към андрогенните рецептори и така играе ключова роля за профилактиката и лечението на увеличената на простата и на косопада.

 
Предупреждение: Ако страдате от хормонално зависима болест, проблеми с простата или сте бременна или кърмите, моля, консултирайте се с лекар, преди да започнете прием на с
ао палмето.

 

Съдържание:


Еднократна доза:  1 драже

Съдържание на опаковката:  240 дражета
 

Всяко драже съдържа:
• С
ао палмето (плод) 160mg
   85-95% мастни киселини и стероли, 136mg-152mg

Помощни вещества: зехтин, желатин, глицерин, вода.

Информация за хора, страдащи от алергии: Не съдържа изкуствени оцветители, аромати и консерванти.

Приложение:

Приемайте по 1 драже 2 пъти на ден с храна.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър