Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

ST. JOHN'S WORT 450mg 120 капсули - подобрява психическото здраве и съня, при стрес

  • Марка Biovea
  • Модел 240 капсули
  • Наличност В наличност
  • 45,50 лв.
  • 13,60 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 07/2019

Подобрява психическото здраве и съня. Облекчава симптомите свързани с депресия. Спомага за преодоляване на стрес и превъзбуждане, допринася за доброто настроение. Съдейства за здравословна имунна функция. Противовъзпалителен, антиоксидантен противомикробен ефект. Ускорява заздравяването на рани. Влияе благоприятно на стомаха, храносмилането и сърдечната дейност.

Съставки:
 St. John’s Wort (жълт кантарион) екстракт 450mg, стандартизиран до 0.3% хиперицин 1.35mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Какво представлява билката жълт кантарион?

Билката на Жълт кантарион, известна още като Hypericum perforatum е най-популярната билка днес. Тази ароматна жълта билка е разпространена из цяла Европа и в САЩ. Как всъщност действат нейните съединения все още не е напълно изяснено, но се допускат няколко теории.

Как действа билката жълт кантарион?

Предварителните изследвания сочат, че жълтият кантарион предпазва нервните клетки в мозъка от реабсорбиране на химическия посредник серотонин или чрез намаляване на нивата на протеина, участващ във функцията на имунната система. Той се използва от векове при психически проблеми, невралгия и широк диапазон други здравословни състояния. Днес жълтият кантарион се прилага при безпокойство, леки до умерени депресии и нарушения на съня.

Традиционно екстрактите се препоръчват за широк кръг от медицински състояния. Най-честата съвременна употреба на жълтия кантарион е лечението на депресия. Редица изследвания съобщават, че билката е по-ефективна от плацебо и еднакво ефективна като трицикличните антидепресанти при краткотрайно лечение на лека до умерено силна депресия.

Използва се също като укрепващо нервите средство при безпокойство. От изследване на 20 рандомизирани опити (някои сравняващи билката с лекарство, други – с плацебо), проведени с амбулаторни пациенти, които страдат от лека до умерена депресия, става ясно, че жълтия кантарион се представя по-добре от плацебо и е ефективна като някои стандартни антидепресанти. Учените предполагат, че нейната способност да подобрява настроението се дължи на две съединения – хиперицин и хиперфорин. Те смятат, че тези съединения могат да спират разлагането на няколко невротрансмитера, включително серотонин, който отчасти отговаря за контрола на настроенията и емоциите.

Какво количество от билката трябва да се приема?

Стандартната доза, прилагана по света, е същата като тази, използвана в повечето опити в мета-анализа на Британския медицински журнал (British Medical Journal): три дози от 300mg на ден от препарат, който съдържа екстракт от жълт кантарион, стандартизиран до 0.3% хиперицин, приеман обикновено в продължение на седмици, месеци, а често и по-дълго.
Нашата билка жълт кантарион е стандартизирана до 3%съдържание на хиперицин.

Предупреждение:

• Високите дози могат да предизвикат чувствителност към слънчевата светлина.
• Ако приемате предписани антидепресанти, 5-HTP, орални противозачатъчни, противосъсирващи средства, инхибитори на протеазата, ако имате болест на Паркинсон или сте бременна или кърмите, консултирайте се с лекар, преди да използвате жълт кантарион.
• Следните химични вещества си взаимодействат неблагоприятно с хиперицин: аминокиселините триптофан и тирозин; амфетамини; инхалатори за астма; бензодиазепини – алпразолам, мидазолам; имуносупресори – калциневринови инхибитори, циклоспорин, такролимус; дисгоксин, метадон, омепразол, фенобарбитал, теофилин, варфарин, леводопа, субоксон, иринотекан; бира, кафе, вино; шоколад, бакла, салам, опушени или мариновани храни и мляко; лекарства срещу настинка или сенна хрема; таблетки за отслабване; наркотици; средства за отпушване на носа.
• Жълтият кантарион може да попречи на усвояването на желязото и други минерали.
• Жълтият канарион може да предизвика много сериозни взаимодействия с лекарства, билки или добавки. Поради тази причина, хора, използващи каквито и да било лекарства, трябва да се консултират със своя лекар и своя фармацевт, преди да започнат терапия.
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър