Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Universal Chromium Picolinate 100 капсули

  • 19,50 лв.


Бърза поръчка

Chromium Picolinate 100 капсули

Количеството хром в организма намалява при остаряване и след физически натоварвания. Дефицитът на хром може да доведе до повишаване на глюкозния толеранс, диабет, високо ниво на холестерол и сърдечни заболявания.
Симптомите на дефицит на хром са по-изявени при хора, които използват много прости захари (глюкоза, плодова захар, рафинирана кристална захар).

Според  американски изследвания 90% от хората приемат с храната много по-малко от препоръчваната доза хром, която е 100-200 mcg. Причина за това е процесът на преработване на храната, тъй като 80% от хрома се губи при него. Решението на проблема е да се приема хром като хранителна добавка. Хром-пиколинатът е биологично активната форма на хрома. Той е необходим за метаболизма на белтъците, мастите и въглехидратите.

Всеки знае за инсулина, който е един от най-важните хормони и има съществена роля за развитието на мускулите, регулирането на телесното тегло, правилното функциониране на сърдечно-съдовата система. Инсулинът внася в клетките глюкозата и аминокиселините, които са необходими за проиводството на енергия и белтъчини. Днес малко хора знаят, че инсулинът не може да участва в метаболизма на въглехидратите без хром.

По време на изследвания, продължили 6 седмици, спортистите, които вземали хром, загубили 3,3 kg телесни мазнини, докато тези, които не вземали хром, загубили само 1 kg. Тези "загубени" килограми отговарят на 5 kg при традиционна диета, тъй като специфичното тегло на телесните мазнини е по-малко от това на мускулите. Хром-пиколинатът подпомага отслабването, според клиничните изследвания, без нежелани ефекти и противопоказания. В случай на правилно хранене и малка физическа активност може да бъде от значителна полза за хората, които искат да отслабнат, а на спортистите - за да постигнат идеалната телесна маса.

Прием:

1 капсула на ден.

Състав:

Supplement Facts Serving Size 1 Capsule Servings Per Container 100
 
Amount Per Serving %DV
 
Chromium Picolinatet 200mcg
Daily Value (DV) not established.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър