Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Витамини и минерали Peak Ultra A-Z

  • Марка Peak
  • Модел 120 таблетки
  • Наличност In Stock
  • 24,00 лв.


Бърза поръчка

ОПИСАНИЕ

Ultra A/Z е специален комплекс от минерали, витамини и екстракти от зелен чай и гроздови семена. Съдържащите се в Ultra A/Z 30 витамина и минерала, се освобождават равномерно и се резорбират в продължение на целия ден, за да оптимизират цялостното функциониране на организма, по отношение на важни метаболитни процеси като обмяната на мазнините, въглехидратите и протеините, клетъчната структура и имунните, и хормонални функции.

Ultra A/Z се отличава с високоефективни екстракти от гроздови семена, зелен чай и пипер, проявяващи антиоксидантно действие. Благодарение на високото съдържание на витамини C и E, Ultra A/Z е мощен антиоксидант, който далеч надминава по качество конвенционалните мултивитамини.

Какво мога да очаквам от Ultra A/Z?

Ultra A/Z е комплекс от витамини, минерали и важни антиоксиданти, които действат като вещества-регулатори и спомагат за поддържане на добро общо здраве, производителност и бързо възстановяване, след интензивни тренировки. Ultra A/Z не е заместител на рационалното хранене, но гарантира отлично снабдяване с витамини, минерали и високостойностни екстракти от зелен чай и гроздови семена. Продуктът не осигурява разнообразието от хранителни вещества, получавани чрез пълноценните храни.

За постигане на оптимална мускулна маса и сила, трябва да си набавяте допълнително, липсващите градивни субстрати, чрез разнообразно хранене и прием на хранителни добавки (креатин, аминокиселини, високогликемични въглехидрати и т.н.). Мускулната маса може да се поддържа единствено чрез непрекъснат и адекватен прием на аминокиселини. Ето защо трябва да приемате и бързи (особено сутрин след ставане и преди и след тренировка) и бавни протеини.

Функционалност и механизъм на действие:

Витамините и минералите са вещества-регулатори и следователно са от съществено значение за общото благосъстояние и спортните резултати. Като цяло, включените над 30 витамина и минерала в Ultra A/Z, се съдържат в различни храни като месо, риба, мляко, пълнозърнести продукти, плодове и зеленчуци. Поради физическото натоварване, съвременния стрес и значителната преработка на много от храните обаче често се налага, тези регулаторни вещества, да се набавят допълнително. Недостатъчният прием дори само на едно от тях, би се отразило неблагоприятно върху правилното функциониране на целия организъм.

Витаминните добавки се препоръчват дори от по-консервативно настроените експерти от Немското дружество по хранене (DGE). Това не е изненадващо, тъй като според изследванията, средностатистическият германец консумира по-малко от половината от препоръчителното количество плодове и зеленчуци. Обоснован е и допълнителният прием на олигомерни проантоцианидини (OPC) от гроздов екстракт и полифеноли от зелен чай, които притежават антиоксидантни и антиканцерогенни свойства, и също са включени в състава на Ultra A/Z.

Витаминният комплекс в Ultra A/Z, съставен от витамините - A, B, C, D, E, K и биотин, изпълнява разнообразни метаболитни и физиологични функции. Витамините A, C и E подобряват имунната защита, действат като антиоксиданти и предпазват организма от свободни радикали. Витамин E проявява анти ейджинг свойства (забавя стареенето). B-витамините участват в регулацията на енергийно-обменните процеси и метаболизма на протеините, въглехидратите и мазнините, и по този начин оптимизират усвояването на аминокиселините. Биотинът (витамин B7 или витамин H) е важен за нормалното състояние на ноктите и косата. Витамин D подобрява резорбцията на калция и така укрепва костите и зъбите, докато витамин K играе ключова роля в кръвосъсирването.

Магнезият и цинкът в Ultra A/Z участват в множество метаболитни физиологични процеси и активират над 300 ензима (като биокатализатори). Така те регулират обмяната на протеините, въглехидратите и мазнините, клетъчната структура, ендокринната система, важни имунни механизми на организма и др. Калият и хромът подпомагат изграждането, възстановяването, растежа и обема на мускулатурата.

Екстрактите от зелен чай и гроздови семена засилват антиоксидантния ефект на витамините с до 400%. Олигомерните проантоцианидини (OPC), съдържащи се в гроздовия екстракт, се считат за най-мощните познати антиоксиданти – от 25 до 100 пъти по-мощни от витамините C и E, взети заедно. Екстрактът от гроздови семена подобрява възстановяването от тежки тренировки, намалява риска от рак и е важен за нормалното състояние на сухожилията, хрущялите, костите, съединителната тъкан и кръвоносните съдове.

Полифенолите в зеления чай, по-специално EGCG (епигалокатехин галат), защитават клетките на организма и ДНК (дезоксирибонуклеиновата киселина), като EGCG е до 100 пъти по-мощен от витамин C и 25 пъти по-мощен от витамин E, по отношение намаляването на риска от рак. Полифенолите повлияват благоприятно свалянето на мазнините, чрез стимулиране на термогенезата и метаболизма на мазнините. Пиперинът в екстракта от пипер проявява антимикробни свойства, което означава, че той намалява риска от инфекции, причинени от вредни микроорганизми като бактерии и гъби и стимулира резорбцията. Пиперинът подобрява усвоимостта и ефективността на всички разгледани по-горе съставки на Ultra A/Z.

Общо взето, съставките на Ultra A/Z участват в множество жизнено важни функции. Ефектите на витамините се повишават значително от екстрактите от гроздови семена и зелен чай. Тази специална комбинация осигурява оптимална защита на здравето и стимулира процесите на възстановяване и развитие.


НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ

Дозировка: 1-2  таблетки дневно с повече вода.


Ultra A-Z
Product:
Tablet – Oval – 900 mg - containing vitamins, minerals, micro elements, green tea extract (EGCG), grape seed extract (OPC) and piperine. 
Product description:
Nutritional supplement 
Note(s):
This nutritional supplement is no replacement for a balanced and varied nutrition.
The daily dose stated here in is enough for the supplement of a good nutrition and is therefore not to be exceeded.
Please store this product out of the reach of children.  
Packing unit(s):
Can with 120 Tabs to 900 mg: 108 g 
Shelf time:
2 years – store in a dry and cool place after opening 
Recommended directions:
Take 2 tablets per day with much water 
Ingredients:
Magnesium carbonate, filler: cellulose microcrystalline, calcium orthophosphate, green tea extract, calcium carbonate, vitamin mixture (ascorbic acid, niacinamide, α-tocopherol acetate, ca-D-pantothenate, vitamin-A acetate, thiaminnitrate, riboflavin, pyridoxine hydrochloride, folic acid, biotine, cholecalciferol, cyanocobalamin), grape seed extract, potassium chloride, lubricant: magnesium salts of fatty acids, pepper-extract, iron pyrophosphate, zinc oxide, copper sulphate, manganese sulphate, phytomenadion, ß-caroten, chromium chloride, sodium iodide, sodium molybdate, sodium selenate, lubricant: silicon dioxide. 
Description / Uses:
Each tablet Ultra A/Z provides you 30 substances (all the vitamins, minerals, trace elements) which are very important for your organism. 2 tablets contains 100% from the recommended daily allowances for a normal user. Additionally it contains polyphenols EGCG and OPC, which have a very high antioxidant effect. 

Vitamins 
 / Tagesportion (2 Tabletten)  RDA*
Vitamin A 
 800 µg  100 %
Vitamin D 
 5,0 µg  100 %
Vitamin E 
 60 mg  500 %
Vitamin K 
 75 µg  100 %
Vitamin C 
 200 mg  250 %
Thiamine 
 1,1 mg  100 %
Riboflavin 
 1,4 mg  100 %
Niacine 
 16 mg  100 %
Vitamine B6 
 1,4 mg  100 %
Folic Acid 
 200 µg  100 %
Vitamin B12 
 2,5 µg  100 %
Biotine 
 50 µg  100 %
Pantothenic Acid 
 6,0 mg  100 %
ß-Carotin 
 20 µg  **
* Recommended daily allowance (RDA – based on EU-Directive 2008-100-EG)
** no recommended allowances.
Minerals 
 / Tagesportion (2 Tabletten)  RDA*
Potassium 
 50 mg  2,5 %
Chloride 
 45,6 mg  5,7 %
Calcium 
 120 mg  15 %
Phosphorus 
 53 mg  7,5 %
Magnesium 
 75 mg  20 %
Iron 
 4,0 mg  29 %
Zinc 
 5,0 mg  50 %
Copper 
 1,0 mg  100 %
Manganese 
 2,0 mg  100 %
Iodine 
 75 µg  50 %
Selenium 
 55 µg  100 %
Chrome 
 40 µg  100 %
Molybdenum 
 50 µg  100 %
Silicium 
 25 µg  **
* Recommended daily allowance (RDA – based on EU-Directive 2008-100-EG)
** no recommended allowances.
Special contents 
 / Tagesportion (2 Tabletten)
Epigallocatechingallate (EGCG) 
 200 mg
Proanthocyanidine (OPC) 
 100 mg

EAN-Code   Packing/Weight  Flavour  EAN-No.:
Ultra A/Z   can / 135 g  /  54 53001 85414 4

This product is manufactured in accordance with HACCP, GMP and ISO 9001-2000 certification.
Products are subject to constant quality control procedures by qualified technicians.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър