Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Витамини Universal Vitamin B Complex 100 таблетки

  • 23,00 лв.


Бърза поръчка

Vitamin B Complex 100 таблетки

Освобождава енергията от храната и поддържат нервната система здрава!

В-витамините са от съществено значение за поддържане на здрава кожа, коса, очи, черен дроб и също така са добри за мускулния тон в храносмилателния тракт. Те дават енергия и са необходими за обмянята на въглехидратите, мазнините и протеините. Витамините от група В са водоразтворими и нашите тела по природа се прочистват от тях всекидневно. Физическия и емоционален стрес, алкохолът, диетите и нашия типичен стил на живот, също така увеличава тяхната загуба. Витамините от групата В притежават биологична активност в ниски концентрации и оказват регулиращо действие върху клетъчните функции. Те се включват в състава на редица ензимни системи и по този начин участват в регулацията на въглехидратната, белтъчната и липидната обмяна.  Ето защо е важно да си ги набавим отново.

VITAMIN B COMPLEX съдържа всички витамини от В-група и е особено предпочитан от спортистите, защото взема участие като кoензим в почти всички процеси на обмяна на веществата (обмяна на въглехидрати, протеини, мазнини и т.н.). Особеното в тази добавка е комбинацията от най-известните естествени източници на витамини В  с най-висока концентрация на отделните витамини от група В, което осигурява както висока дозировка, така и чудесна биологична възприемчивост.

За всички спортуващи витамините от B- комплекса са най-важни, тъй като те имат много и разнообразни свойства. Предозирането с витамин B е невъзможно, защото излишните количества се изхвърлят от тялото. Освен, че са силни като комплекс повечето от витамините от B-комплекса имат и индивидуални свойства - B6 е добър протектор за черния дроб, B12 е необходим за отделянето на енергия и др. B-комплекса има силни синергистични свойства, поради което всички витамини от групата следва да се вземат заедно. Тиамин(B1) - подпомага преобразуването на хранителните единици в енергия. Подобрява мисловните процеси и настроението. Рибофлавин(B2) - подпомага преобразуването на хранителните единици в енергия. Подпомага образуването на червени кръвни телца. Подобрява имунната, храносмилателната и дихателната система. Ниацин(B3) - участва в над 50 метаболитни процеса. Участва в производството на хормони, отделянето на енергия и регулирането нивата на холестерола. Пантотениева киселина(B5) - участва в произвеждането на хормони, енергия и червени кръвни телца. Пиридоксин(B6) - участва в изграждането на протеините, подпомага имунната система и функцията на сърцето. Биотин(B7) - подпомага усвояването на хранителните единици. Фолиева киселина(B9) - участва в отделянето на енергия. Подобрява настроението, апетита и съня. Кобаламин(B12) - подпомага преобразуването на хранителните единици в енергия, Поддържа здравето на червените кръвни телца. Подобрява имунната система.

Прием:

1 таблетка на ден

Състав:

Nutritional Facts

Each Serving Size provides:
 

Nutritional Facts
Each Serving Size (Tablet) 1 provides:
 
 
Ingredients Dosage % Daily Value
 
Thiamin (mg) 50 *
Niacin (mg) 50 *
Riboflavin (mg) 50 *
Vitamin B6 (mg) 50 *
Folic Acid (mcg) 400 *
Vitamin B 12 (mcg) 50 *
Biotin (mcg) 50 *
Panthothetic Acid (mg) 50 *
Choline (mg) 50 *
PABA (mg) 50 *
Proteins (g) 0 *
*Daily Value is not established.


 

*Daily Value not established.
**Percent DV based on a 2,000 calorie diet.

 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър