Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Хранителна добавка Фитокардин при сърдечно-съдови заболявания 30

  • Марка Fortex
  • Модел 30 капсули
  • Наличност In Stock
  • 11,70 лв.


Бърза поръчка

Фитокардин

Фитокардин е уникална хранителна добавка за хора, предразположени към или страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Съдържа оптимална комбинация от три доказали своето действие активни съставки: екстракт от листа и цветове на глог, коензим Q10 и магнезий. Фитокардин:

♦ Благоприятно повлиява състоянието на организма при сърдечна недостатъчност;
♦ Подобрява работата на сърдечния мускул, увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород;
♦ Доставя енергия на сърцето, особено необходима при сърдечна недостатъчност;
♦ Осигурява силна антиоксидантна защита- предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали;
♦ Спомага за намаляване риска от сърдечни заболявания и съдови тромбози;
♦ Способства за намаляване последиците от прекарани инфаркти и инсулти.

Фитокардин не заменя лекарствената терапия, назначена от кардиолог, но е чудесен помощник в борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

Съдържание: СЪСТАВ на една капсула: 100 mg сух екстракт от глог (листа и цветове) (Crataegus monogyna extract), 10mg Coenzyme Q10, 200mg магнезиев цитрат, съответстващ на магнезий (Mg) 16mg; помощни вещества.

Дозировка:
Приемат се 2 капсула сутрин и вечер по време на хранене.

Опаковка: 30 капсули в опаковка.

 

Сърдечна недостатъчност

Сърдечната недостатъчност представлява състояние, при което сърцето не получава достатъчен приток на кръв, не може да изтласква необходимите количества кръв, с които да задоволява потребността на органите и тъканите от кислород и хранителни вещества.

Сърдечната недостатъчност е сериозно състояние, при което не трябва да се прибягва до самолечение. Милиони хора по света страдат от сърдечна недостатъчност и тази бройка се увеличава ежегодно. Основната причина за това заболяване е стеснението на артериите, снабдяващи с кислород сърцето.

Най-доброто лечение на сърдечната недостатъчност е нейната профилактика, здравословен начин на живот, физическите упражнения и диета (на първо място ограничаването на солта). Стигне ли се обаче до терапия, тя трябва да се провежда задължително под контрола на кардиолог.

Въпреки това има някои средства, които могат да са доста полезни, съчетани с основното лечение. Такива са екстрактът от листа и цветове на глог, коензим Q10 и магнезий.

 

Състав

Глог

Глогът, използван като билка, може да е доста ефективен при леки форми на сърдечна недостатъчност, а понякога и при по-тежки състояния.

Глогът се използва при сърдечни заболявания от дълбока древност. Народната медицина и науката са единодушни- глогът е чудесно сърдечно средство. Той подобрява работата на сърдечния мускул. Увеличава се силата на сърдечните съкращения и притока на кислород, сърцето изпомпва повече кръв. Глогът подпомага намаляването на холестерола в кръвта и образуването на атеросклеротични плаки, притежава ярко изразено антиоксидантно действие, намалява артериалното налягане.

Глогът съдържат флавоноиди, витексин, сапонини, органични киселини, дъбилни вещества и др. Глогът е богат на магнезий. Счита се, че най-важните и отговорни за благоприятното въздействие върху сърцето са флавоноидите и процианидините, които имат и мощни антиоксидантни свойства.


Коензим Q10

Коензим Q10 или убихинон е незаменима витаминоподобна субстанция. Освен че подобрява функционирането на имунната система и забавя процесите на стареене, той е и катализатор, който ускорява и регулира биохимичните и енергийните процеси. Q10 задвижва и управлява митохондрите, където се произвежда аденозинтрифосфат (АТФ), който е източник на енергия за клетките на тялото.

Известно е, че концентрацията на Коензим Q10 е висока в клетките на сърдечния мускул, поради високата енергийна потребност на този тип клетки. През последните години повечето изследвания с Коензим Q10 са фокусирани върху сърдечните заболявания.
Може да се каже, че сърдечната недостатъчност е пряко свързана с дефицита на Коензим Q10 в кръвта и тъканите. Голяма е вероятността този дефицит да един от основните фактори за сърдечните заболявания.

Втвърдяването на сърдечния мускул е една от причините за сърдечна недостатъчност. Приемът на Коензим Q10 с течението на времето възвръща нормалното състояние на мускула и по този начин намалява проявлението на симптомите.
В началото на 90-те години започват клинични наблюдения върху връзката между хроничния недостиг на Q10 и сърдечно-съдовите заболявания. Те са установили, че употребата на коензим Q10 довежда до значително подобрение състоянието на хора със сърдечно-съдови заболявания. Важно е да се отбележи, че при всички изследвания Коензим Q10 не е прилаган самостоятелно, а паралелно с обичайната лекарствена терапия.


Магнезий

Много малко хора имат представа каква огромна роля играе магнезия в нашия организъм. След кислорода, водата и храната той е най-важния елемент, от когото се нуждаем. Магнезият е отговорен за активирането на над 300 различни биохимични реакции, които са от изключително значение за функционирането на организма.

Доказано е, че по-високите нива на магнезий в кръвта водят до намаляване риска от сърдечни заболявания и инфаркт, подобрение на издържливостта при физически натоварвания и намаляване на болката в гърдите. Недостигът на магнезий увеличава риска от съдови тромбози и от инфаркт на миокарда, води до аритмия и повишен риск от усложнения при слединфарктни състояния. Магнезият действа съдоразширяващо и спомага за понижаване на артериалното кръвно налягане.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър