Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Хранителна добавка Omega 3 Фортекс 90 капсули

  • Марка Fortex
  • Модел 90 капсули
  • Наличност In Stock
  • 19,50 лв.


Бърза поръчка

Омега-3

ОМЕГА-3 ФОРТЕКС е хранителна добавка, съдържаща 1000мг концентрирано рибено масло от сьомга, съдържащо 18% ЕРА и 12% DHA незаменими ненаситени мастни киселини.
Категорично е доказано в многобройни клинични проучвания, че приемът на омега-3 мастни киселини (EPA и DHA) води до понижаване на риска от появата на сърдечно-съдово заболяване като:

♦ Предотвратява аритмиите, които водят до внезапна сърдечна смърт;
♦ Понижава риска от тромбоза (образуване на съсирек), причина за инфаркт и инсулт;
♦ Понижава количеството на триглицеридите в кръвта;
♦ Леко повлиява високото кръвното налягане.

ОМЕГА-3 възстановяват жизненоважния баланс в храненето ни и оказват благоприятно въздействие при профилактиката и лечението и на психични и неврологични разстройства, корекция на теглото, заболявания на очите, костите, ставите и други.

ОМЕГА-3 ФОРТЕКС е лидер на българския пазар заради безспорните си предимства пред конкурентните продукти:

♦ Най-голямо съдържание: 1000мг в една капсула;
♦ Най-голямо количество: 90 капсули в една опаковка;
♦ Най-добър състав: масло от сьомга и добавен витамин Е като силен антиоксидант.
♦ Европейски произход: специално произведена за Фортекс във Франция.
♦ Най-добра цена.

Съдържание: Състав на една капсула: 1000 mg концентрирано рибено масло от сьомга, с минимално съдържание 18% EPA и 12 % DHA, 5 mg витамин Е; помощни вещества.

Дозировка:
American Heart Association препоръчва максимална дневна доза 1 g/ден EPA + DHA. С препоръчителната си доза от 3 капсули на ден, приети по време на хранене ОМЕГА-3 Фортекс покрива тези препоръка. Може да се приема от диабетици. Не се препоръчва за хора с алергия към морски продукти.

Опаковка: 90 меки желатинови капсули, достатъчни за месечен прием.

 

Хранене и мазнини

Хранителните мазнини постъпват в организма oт различни източници, но основно под формата на триглицериди, т.е. три молекули на мастна киселина, свързани с глицеролни вериги. Тези мастни киселини се използват от клетките за енергия или се модифицират във фосфолипиди, които се ползват от клетъчните мембрани. Някой мастни киселини се използват във липопротеиновите молекули за пренос на холестерол и мазнини към и от клетките, други се съхраняват от организма за по-нататъшна употреба. Докато повечето спорове засягат оптималните нива на мазнини в храната, много важно е да се знае повече за видовете мазнини, които приемаме и това как те влияят върху здравето.

Мастните киселини са просто една поредица от въглеродни молекули с различна дължина и карбоксилна киселинна група в единия край. Те биват наситени и ненаситени.

Наситената мастна киселина е такава, при която всички въглеродни атоми по веригата имат по два водородни атома, свързани с тях, с изключение на последния въглероден атом, който е свързан с три водородни атома (наречен омега). Наситените мастни киселини нямат двойни връзки и са твърди и жилави. Наситените мазнини са в голямо количество в маслата, телешката и свинската мазнина.

За разлика от наситените мазнини при ненаситените съществува двойна връзка между два въглеродни атома. Те са: мононенаситени- съдържат се в зехтина, олиото и пилешкото месо и полиненаситени- в растителните масла, ядките и рибните продукти. В рибните се съдържат така наречените незаменини мастни киселини Омега-3, съвкупност от EPA и DHA. Те са незаменими, защото са необходими за организма, а не се синтезират в него. В този смисъл почти могат да се разглеждат като “витамини”. За съжаление много от мастните продукти, които консумираме съдържат основно наситени мастни киселини. Това е така, защото повечето от продуктите са обработват с цел повишаване срока на годност, а ненаситените мастни киселини са нетрайни. През последните 100 години е настъпила драматична промяна в начина на нашето хранене. Изобретена е цяла индустрия от полуготови храни, които се продават в супермаркетите. За тази индустрия основното е достатъчно дългия срок на продуктите. Наличието на ненаситени мастни киселини значително намалява срока на годност на продуктите, когато са подложени на топлина, светлина и кислород. Повечето производители на растителни масла произвеждат рафинирани масла, в които съдържанието на ОMEGA-3 киселините е само 4-6%. Преди 100 години те са съставлявали 20-30% от храненето на човека. Тази драматична промяна в храненето се смята, че е основния фактор за сериозното повишаване на хроничните и сърдечно-съдови заболявания през последните години.

За да бъде възстановен жизненоважния баланс в храненнето ни е повече от задължително да се консумира риба, поне два пъти седмично и да се приемат чрез хранителни добавки OМЕГА-3 мазнини. Терапевтичната употреба на OМЕГА-3 и нейните разновидности EPA и DHA нараства през последните няколко десетилетия. Тя се използва при лечение и профилактика на сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, възпалителни и автоимунни заболявания и др.

Интересът към ОМЕГА-3 произлиза от наблюденията върху един феномен в Гренландия: диета богата на мазнини, съчетана с изключително ниска заболеваемост на сърдечно-съдовата система. Установено е, че храната на ескимосите е изключително богата на мазнини от морски произход. Тези мазнини съдържат голямо количество дълговерижни полиненаситени киселини от групата на Омега-3.

Проведените редица изследвания по категоричен начин доказват важната роля на Омега-3 в профилактиката и лечението на сърдечно-съдови заболявания, психични и неврологични разстройства, корекция на теглото, заболявания на очите, костите, ставите и други.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър