Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Хранителна добавка при проблеми с простатата Стамакс 30 капсули

  • Марка Fortex
  • Модел 30 капсули
  • Наличност In Stock
  • 15,00 лв.


Бърза поръчка

Стамакс

Стамакс е хранителна добавка за възрастни мъже, страдащи от уголемена простата, хронични простатити и възпаления.

Активната съставка на Стамакс е екстракт от плодовете на Сао палмето - най-използваното и ефективно средство при тези състояния.

Обективни наблюдения при хора, приемащи Стамакс свидетелстват за бързо подобрение на основните симптоми на уголемена простата - често и затруднено уриниране, слаб контрол на пикочния мехур, болки при в долната част на коремната област. Наблюдава се и подобрение на сексуалната функция.

Съдържание: Всяка капсула съдържа: 320 мг сух стандартизиран екстракт от Соа палмето (Serenoa repens), съдържащ мин. 25% fatty acids; помощни вещества.

Дозировка: 2 капсули на ден приети сутрин и вечер по време на хранене. Курс на прием 6-12 седмици. Може да се приема от диабетици. Няма странични ефекти. Не се препоръчва за деца.

Опаковка: 30 капсули.

Хипертрофия на простатата

Простатата е жлеза, намираща се между пикочния мехур и пениса, която произвежда част от съставките на спермата. С напредване на възрастта тя се уголемява, хипертрофира, затруднява уринирането, причинява болка и се явява рисков фактор за появявата на злокачествени заболявания.

Симтомите на това заболяване са:

сравнително често и затруднено уриниране;

слаба струя при уриниране;

слаб контрол на пикочния мехур;

необходимост от често, повече от веднъж, нощно уриниране;

внезапни болки в долната част на коремната област.

За лечение на това заболявания се използват както синтетични лекарства като finasteride, terazosin, така и фитотерапевтични средства- билки, масла, като екстракта от плодовете на Serenoa repens-Сао палмето е най-популярния и доказал своето действие. В Италия използването на фитопродукти (предимно на основата на екстракт от Сао пламето) при заболявания на простатата е 6 пъти по-голямо, отколкото синтетичните, в Германия близо 90% от пациентите и лекарите ги предпочитат.

 

Действие на екстракта

История

Сао Палмето (Serenoa repens) е нискорастяща палма, вирееща главно в югоизточните американски щати-Тексас и Флорида. Плодовете му са използвани от местното население повече от 12 века като средство при проблеми с простатата, стомашни болки и дизинтерия, като естествен диуретик и сексуален тоник.

В началото на ХХ век започват проучвания на свойствата му. Тогава Сао палмето се включва в американската фармакопея като средство за въздействие при уринарни проблеми. Малко по-късно е включено и в фармакопеите на десетки страни по света. Сао палмето е одобрено от немската Commission E за употреба при състояния, свързани с хипертрофия на простатата в I и II стадий за задържане растежа на простатата. Въпреки напредъка на синтетичните лекарства интереса към Сао палмето не намалява.

Стандартизираният екстракт от Saw palmetto съдържа мастни киселини, фитостероли, флавоноиди, алкохоли и други вещества.

Проучвания

Многобройни добре издържани клинични плацебоконтролирани проучвания потвърждават свойствата на екстракта от Сао пламето.. Има и редица публикации, представляващи мета-анализ на проведените изследвания. Продължителността на изследванията варира от 3 до 26 седмици, а броя на изследваните пациенти при едно от тях е над 1000.

Изследванията свидетелстват, че 90% от мъжете с лека до средна форма на доброкачествена форма на хиперплазия на простата усещат подобрение на симптомите в периода между 4-6 седмица на терапията. Наблюдава се подобрение на всички основни симптоми, най-вече честото нощно уриниране. При 80% от мъжете, които са изследвани след 45 ден се наблюдава положителен ефект. След 90 ден процента се повищава на 90. По подобен начин оценките на лекарите показват след 45 и 90 ден съответно 80 и 88% ефективност. Обективните оценки демонстрират забележителни подобрения при всички измервания. Максимални поток на урината се повищава от 5,8 до 7,4мл/сек., обема на простатата намалява с 10%, простатитните симптоми, измерени по международните стандарти намаляват от 19 до 12. Това без съмнение допринася за повишаването на качеството на живот.

Интерес представляват активно контролирани сравнителни изследвания с инхибитори на 5α-редуктазата и блокери на α-адренергичните рецептори. Накратко: Сао палмето показва сходна ефективност, без да оказва отрицателно влияние върху сексуалната активност за разлика от синтетичните медикаменти.

Поредица от in vitro и in vivo изследвания стигат до предполагаемия механизъм на действието на екстракта от Сао палмето. Счита се, че той включва:

инхибиране на тип 1 и тип 2 изоформите на 5α-редуктазата;

инхибиране на свързването на дихидротестостерона с рецепторите на цитозоличния андроген в клетките на простататам

блокиращ ефект върху α-адренергичните рецептори;

инхибиране на пролактин и пролиферация на простатните клетки, индуциран от фактора на растежа;

антиестрогенна активност, противовъзпалителен и антиспазмолитичен ефект

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър