Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Хранителна добавка при висок холестерол Нолипид 30 таблетки

  • Марка Fortex
  • Модел 30 таблетки
  • Наличност In Stock
  • 10,10 лв.


Бърза поръчка

Нолипид

Нолипид е хранителна добавка с благоприятно въздействие върху високия холестерол.
Доказано е, че при всяко 10-процентово понижаване на нивото на холестерола смъртността от инфаркти и инсулти намалява с 18%.

Нолипид съдържа поликозанол- природна смес, получена от пречистената меласа на захарна тръстика. Не съдържа захар, а дълговерижни алкохоли.

Ефективността на поликозанол е документирана при близо 30 000 пациенти в повече 60 клинични изпитания. Те показват намаляване на холестерола с 18-30%, повишаване на добрия холестерол с 10-15%, като тези нива се поддържат ниски при постоянен продължителен прием.

Безопасността на поликозанол е доказана при хора в напреднала възраст, със сърдечни и чернодробни проблеми, диабет и други рискови фактори.
Нолипид е природен продукт без странични действия и достъпна цена.

Съдържание: Състав на една таблетка (препоръчителен дневен прием): 10 mg поликозанол; помощни вещества.

Дозировка:
Приема се 1 таблетка вечер преди лягане.

Опаковка: 30 филмирани таблетки в опаковка, достатъчна за месечен прием.

 

Холестерол

Холестеролът е бяло мазно вещество, което участва в структурата на нашите клетки и в производството на незаменими хормони и изпълнява отговорни функции в нашия организъм. Като всяко мазно вещество, холестеролът не може да се разтвори в вода, респективно не се разтваря и в кръвта. За да се транспортират чрез кръвта, мазнините се свързват с белтъци в специални съединения, наречени липопротеини.

Всички знаят, че високият холестерол е предпоставка за сърдечно-съдови заболявания. Не всеки холестерол обаче е опасен. В кръвообращението съществува два вида: ”лош”- липопротеини с ниска плътност (LDL-C) и “добър”- липопротеини с висока плътност (HDL-C). Сборът им дава така наречения тотален или общ холестерол- ТС.

LDL-холестеролът пренася произведените от черния дроб и поетите чрез храната мазнини към тялото. Високото ниво на лош холестерол води до натрупване на мазни отлагания- плаки по стените на кръвоносните съдове. Те стесняват кръвоносните съдове и дори могат напълно да ги запушат.

Липопротеините с висока плътност- HDL-С пренасят мазнините от тялото към черния дроб за по-нататъшна обработка и изхвърляне от организма- по-високото им ниво отнема плаките от стените на кръвоносните съдове.

Високият холестерол често се съпровожда и с повишено ниво на триглицеридите (също вид мазнини). Голямото количество на триглицеридите в кръвта се дължи основно на нездравословно хранене -консумация на много наситени мазнини и прекомерна употреба на алкохол.

Известно е, че повишените серумни нива на холестерола са свързани с голям риск за смърт от исхемична болест на сърцето (ИБС). В изследвания е показано, че при всяко 10-процентово понижаване на холестероловите нива смъртността от ИБС намалява с 18%, а общата смъртност с 10%.

За да управляваме по-добре нивото на холестерола в кръвта трябва да се следят наднорменото тегло, кръвното налягане, да се осигурят здравословен режим на хранене, редовна двигателна активност. Когато тези превантивни мерки не водят до желаното снижаване на липидните нива, се прибягва до лекарства, най-често до статини. Te потискат чернодробното производство на холестерол, като блокират отговорен за това ензим. За съжаление - с цената на странични ефекти върху стомаха и черния дроб. Макар че доста голям брой рискови пациенти трябва да се лекуват с медикаменти, понижаващи липидните нива, само малка част от тях наистина получават лечение. Поради нежеланието на пациентите да бъдат лекувани с химически средства, особено с цел първична профилактика, налице е нуждата от ефективни, безвредни и в идеалния случай получени по естествен път средства, понижаващи холестероловите нива.

Поликозанолът е точно такава природна алтернатива на класическите средства за понижаване на липидните нива, като понастоящем все по-широко се използва в комбинация с диетична терапия при пациенти с хиперхолестеролемия.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър