Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Хранителна добавка Регенил 30 капсули

  • Марка Fortex
  • Модел 30 капсули
  • Наличност In Stock
  • 11,00 лв.


Бърза поръчка

Регенил

Регенил е хранителна добавка, съдържаща висококачествени екстракти от бял трън и артишок. Благодарение на двойното действие на активните си съставки Регенил:

♦ Благоприятно повлиява възстановителните процеси в черния дроб;
♦ Нормализира функциите на стомашно-чревния тракт и храносмилането;
♦ Спомага за пречистване на организма от токсини и тежки метали;
♦ Способства за намаляване последиците от нездравословно хранене и токсичните ефети на лекарствените препарати;
♦ Стимулира изхвърлянето на отпадните вещества от дейността на човешкия организъм.

Съдържание:
СЪСТАВ на една капсула: 70mg сух стандартизиран екстракт от бял трън (Silybum marianum) с 80% съдържание на силибин, 100mg сух стандартизиран екстракт от артишок (Cynara scolymus) с 5% съдържание на цинарин; помощни вещества.

Дозировка:
Приемат се 2 капсули сутрин и вечер преди хранене .

Опаковка:
30 капсули в картонена опаковка.

 

Пречистване на човешкия организъм

Черният дроб е най-големият вътрешен орган в човешкото тяло. Масата му при възрастен човек е около 1.2-1.5 кг.

Това е орган с много функции в организма. Той разгражда и преработва хранителните вещества и прочиства организма. Важна функция на черния дроб е разграждането, неутрализирането и филтрирането на токсините и отпадните вещества, попаднали в кръвта чрез храната, лекарствата, алкохола или чрез вдишването на замърсен въздух, цигарен дим и т.н. Черният дроб е способен да неутрализира голям брой бактерии, микроорганизми, тежки метали.

От неправилното хранене и замърсената околна среда в организма се натрупват значително количество токсини. Злоупотребата с алкохол и цигари и приемът на медикаменти допълнително увреждат функциите на черния дроб. Трупаните с години отрови са основна причина за много заболявания на вътрешните органи, нервната система, отслабената имунна система, хроничната умора, затлъстяването. Важно е да знаем, че ако черния дроб не изпълнява добре своите функции, това се отразява на целия организъм. За да запазим черния си дроб здрав и работоспособен е нужна грижа и профилактика - многократно по-лесна, ефективна и евтина, отколкото лечението.

 

Състав и действие

Съставките на РЕГЕНИЛ са известни с благоприятното си въздействие върху функциите на черния дроб и стомашно-чревния тракт.

БЯЛ ТРЪН (Silybium marianum)

Едногодишно до двугодишно тревисто растение, слабо разклонено, високо до 150 cm. През средновековието в Европа се прилага за лечението на заболявания на черния дроб и малария и за стимулиране на менструацията. "Duke's Handbook of medicinal herbs" описва неговите антиоксидантни и антивирусни свойства.

За медицински цели се използват плодовете, в чиито състав влиза етерично масло, биогенни амини (тирамин, хистамин), флавонолигнани (силибин, силидианин, таксифолин и други), смоли, минерални вещества (растението концентрира мед и селен).
Белият трън е прекрасно лечебно растение с голям спектър на въздействие.

Основната лечебна съставка е силимарин- флавоноид с четири изомера с доказан протективен и регенеративен ефект върху клетките на черния дроб. Усилва детоксичната функция на черния дроб, повишава секрецията на жлъчката и отделянето й.

Белият трън се смята за едно от най-добрите лекарствени растения, които се използват при лекуване на заболявания на черен дроб: хепатит, цирроза, жълтеница, при увреждане на черен дроб по причина на употреба на алкохол и лекарства, действието на токсини, радиация.

Експериментални и клинични приучвания подтвърждават, че силимаринът стабилизира мембраната на клетките и добре пречиства клетките от токсини. Белият трън е един от най-ефективните хепатопротектори. Той стабилизира биомембраните на хепатоцитите, същественно повишава активността на детоксикационната и антиоксидантната система на черния дроб, като в това влиза и засилването на синтеза на глутатион. Едновременно с това се стимулира синтеза на белтъчини и регенеративните процеси, което обуславя възстановяването на повредените клетки на черния дроб. Белият трън профилактично защитава неповредените хепатоцити и повишава тяхната устойчивост по отношение на инфекциите и различни видове отравяния. Белият трън засилва образуването на жлъчка и ускорява процесите на нейното извеждане, като с това нормализира процесите на храносмилане и обмяната на веществата. Това е основание за използването на растението при остър и хроничен хепатит, цироза на черния дроб, холангит, холецистит, а също и при токсични поражения върху черния дроб, които са следствие на отравяне с различни видове химични съединения, включително алкохол, отровни гъби и лекарствени препарати.

АРТИШОК

Артишокът (Cynara scolymus) е многогодишно растение. Този представител на така наречените деликатесни зеленчуци, проникнал от Етиопия през Египет в Европа, днес се отглежда в много страни, особено в средиземноморските. За съжаление, у нас е почти непознат. Наистина за съжаление, защото недоразвитите му съцветия, обект на консумация, които представляват едри месести люспи и дебело месесто дъно, са богати на въглехидрати, витамини, ароматни вещества и други въглеводороди, изключително ценни за човешкия организъм.

Артишокът е едно от древните лекарствени растения. Той е бил известен като средство, стимулиращо пикочоотделянето. Напоследък в някои страни се предлагат редица препарати от листа на артишок, които са показали фармакологични и лечебни свойства.
Използват ги за лечение на жълтеница, камъни в жлъчката, атеросклероза. Този зеленчук е отлична храна за диабетици и болни от черен дроб.

Лечебните свойства на артишока се дължат на комплес от биоактивни вещества, най-важното от което е цинарин, съставка която не може да се открие в нито един плод или зеленчук. Цинаринът е биофлавониоид, мощен антиоксидант, като лечебно средство се използва при чернодробни заболявания, болести на жлъчката, атеросклероза, понякога и при алергии и екземи.

Екстрактът от артишок активизира дейността на стомашно-чревния тракт и е полезен при запек, тъй като усилва перисталктиката. Той спомага за извеждането от организма на токсините, солите на тежките метали и шлаките. Въздействайки на черния дроб, той стимулира изхвърлянето на отпадните вещества от дейността на човешкия организъм, а проявявайки пикочогонното си действие ускорява отделянето на излишната течност и соли.
Екстрактът от артишок е доказано безопасен и нетоксичен. В днешно време се използва като лечебно средсто в над 30 страни.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър