Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 60 лв

Хранителна добавка за диабетици Диабекан 30 капсули

  • Марка Fortex
  • Модел 30 капсули
  • Наличност In Stock
  • 11,70 лв.


Бърза поръчка

Диабекан

Диабекан е специална хранителна добавка за диабетици, съдържаща концентриран екстракт от канела /Cinnamomum zeylanicum/.
В научни изследвания е доказано, че екстрактът от цейлонска канела:

♦ Спомага за намаляване нивата на кръвната захар средно с до 20%;
♦ Стимулира инсулиновите рецептори и повишава способността на клетките да оползотворяват глюкозата;
♦ Съдейства за контрол високите нива на триглицеридите;
♦ Поради спецификата на използвания воден екстракт не дразни стомаха;
♦ Може да се приема продължително и съвместно с медикаментозна терапия;
♦ Особено подходящ при диабет тип II.

Съдържание:
Състав на една капсула: 200mg сух екстракт 10:1 (водна екстракция) от цейлонска канела /Cinnamomum zeylanicum/, съответстващ на 2 г канела на прах; помощни вещества.

Дозировка: 1 капсула на ден, приета сутрин преди храна. При прием на други лекарства за диабет може да се приема и преди обяд. Следете нивата на кръвната захар!

Опаковка:
30 капсули, достатъчни за месечен прием.

Диабет

Диабетът е разстройство на метаболизма- начинът, по който нашето тяло използва храната за растеж и енергия. По-голямата част от нея се разгражда до глюкоза под формата на кръвна захар. Глюкозата е главния източник на гориво за организма. След храносмилането глюкозата навлиза в кръвния поток, който я отнася до клетките, а те я оползотворяват. За да може глюкозата да достигне до клетките е необходим инсулин. Той е хормон, който се произвежда от задстомашната жлеза. Когато се храним, тази жлеза автоматично произвежда необходимото количество инсулин, което да предвижи глюкозата от кръвния поток до клетките. При хора с диабет задстомашната жлеза или произвежда по-малко или изобщо не произвежда инсулин, или пък клетките не реагират адекватно на инсулина, който е произведен. В тези случаи нивото на глюкозата в кръвта се повишава (хиперглицемия); повишеното количество преминава в урината и се отделя от тялото. По този начин организма губи основния си източник на гориво, независимо, че кръвта съдържа повишени нива глюкоза.

Диабет тип 2

Това е най-често срещаната форма на диабет. Около 90-95% от хората с диабет страдат от тази негова форма. Той се свързва с напредналата възраст, затлъстяването, семейно предразположение, понижена физическа активност и др. Когато е установен диабет тип 2, това означава, че обикновено панкреасът произвежа достатъчно инсулин, но поради някаква причина организмът не може да го използва ефективно. След няколко години производството на инсулин намалява. Като резултат количеството глюкоза в кръвта се повишава, без да може да бъде използвано.

 

Канела

Канелата се използва за хранителни и медицински цели от древността в Египет и Китай. Традиционното и приложение е доста широко: от лечение на рани до простуда. Едва в последните години изследователи са открили и приложението и при контрол на кръвната захар.

Установено е, че активните вещества в екстракта са водноразтворими полифенолни полимери, които са уникални с това, че повишават усвояването на глюкозата от организма и подобряват действието на инсулина чрез силния си антиоксидантен ефект. Изследвания върху животни и хора показват, че екстрактът от канела стимулира инсулиновите рецептори и инхибира ензимите, които ги подтискат, като по този начин значително повишава способността на клетките да оползотворяват глюкозата.

Едно изследване, проведено с 60 доброволци с диабет тип 2, показва, че приемът на 2 г дневно намалява нивото на кръвната захар средно с 20% след 20 ден и до 29% след 40 ден.

Интересно е, че същевременно се наблюдава и понижение на нивото на холестерола и триглицеридите, съответно с до 26% и 30%. Това се дължи на факта, че екстрактът на канела има силен антиоксидантен ефект, който значително понижава степента на тези натрупванията по артериалната стена.

В Диабекан е използван специален воден екстракт от цейлонска канела. При него се извличат само водоразтворимите компоненти от растението. Това допринася за безопасносста на екстракта, тъй като обикновенната канела съдържа съставки като масла и дори кумарин, които при дълготрайна употреба могат да дразнят стомаха.

Всъщност народната медицина отдавна е открила способността на водния екстракт от канела да повлиява нивата на кръвната захар. Изпиването на чаша вода, в която е стояла пръчка канела е примитивен начин на извличане на воден екстракт.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър